Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası finali Antalya’da devam ediyor.

Antalya’da 7 Kasım’da başlayan ve 9 Kasım’da sona erecek olan müsabakalarda Erzurum Atlı Spor Kulübü, Manisa Selendi Beypınar Atlı Cirit Spor Kulübü, Denizli Atlı Spor Kulübü ve Erzurum Ejder Atlı Spor Kulübü, finalde birinci olabilmek için yarışıyor.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Erzurumlular Dayanışma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası finali, Çağlayan Spor Salonu yanındaki 20 dönümlük toprak sahada başladı.

Erzurum Atlı Spor Kulübü, Manisa Selendi Beypınar Atlı Cirit Spor Kulübü, Denizli Atlı Spor Kulübü ve Erzurum Ejder Atlı Spor Kulübü, finalde birinci olabilmek için yarışıyor. Sıcak havaya rağmen sporcular sayı alabilmek için kıyasıya mücadele sergilerken, seyirciler ise kendilerine özel olarak hazırlanan bariyerlerin arkasından müsabakaları takip ediyor.

Öte yandan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Ziya Gökalp Ceylan, Antalya’da Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası’nı 13 ilden 75 kulübün katılımıyla final müsabakalarını gerçekleştirdiklerini söyledi. 75 takım arasından 4 takımın finale kaldığını aktaran Ceylan, Türkiye’nin en elit takımlarının Antalya’da yarıştığını kaydetti.

Finalin Antalya’da düzenlenmesi Antalya Erzurumlular Derneği’nin çabalarıyla olduğunu dile getiren Ceylan, "Antalya Büyükşehir Belediyesi de geleneksel sporlardan ciritin kentte gösterilmesini önemsedi. Ciritin yurt dışına tanıtılması açısından da önemliydi" dedi.

Müsabakaların tek devreli lig usulüne göre oynandığını ifade eden Ceylan, "İlk gün karşılaşmaları sona erdi. Bugün ikinci günündeyiz. Yarın da final maçları ile son bulacak. Türkiye Atlı Cirit Türkiye Şampiyonu belirlenecek" diye konuştu.