İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligin en az gol yiyen ve namağlup bir takım olduklarını söyledi.

Mücadelenin ardından İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galatasaray’ın analizini iyi bir şekilde yaptıklarını vurgulayan Avcı, "Bugün itibariyle baktığınızda en kompak oyunu oynayan, hücumda da geçişlerde en sağlıklı geçişleri yapan, geçen hafta itibariyle girdiğimiz 6 net pozisyonu değerlendiremeyen, bu hafta ise girdiğimiz bütün pozisyonları değerlendiren bir takım vardı. Bunun karşılığında da böyle bir sonuç aldık. Hedef takım olmaya doğru gidiyoruz. Bugün hala ligin en az gol yiyen takımıyız. Namağlup iki takımından bir tanesiyiz. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Bugün itibariyle oynadığımız oyunun karşılığını aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

"SORUNUN A MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ’NÜN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Basın mensuplarının Türk futbolunun düşüşte oluşu ve milli takımla ilgili sorusu üzerine Avcı, "Ben 21 ay milli takımın başında oldum. Milli takımla ilgili bir yorum bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Milli takım koltuğu saygı duyulacak bir koltuktur. Ben orada oturan hocamıza saygı duyuyorum. Herkesin saygı duymasını bekliyorum. Sorunun A Milli Takım teknik direktörlüğünün olmadığını düşünüyorum. Ben saygı beklemiştim ve saygı göstermeye devam ediyorum. Orası yorum yapılacak bir yer değil. Destek olunacak bir yerdir. Bu yüzden destek oluyorum" şeklinde cevap verdi.

Basın mensuplarının bütçe ile ilgili sorusuna ise Avcı, "Bütçeyi bilmiyorum ama oyuncu kalitesi değil oyun kalitesi kazanıyor. Bugün itibariyle de oyuncu kalitesi değil, oyun kalitesi kazanmıştır. Bütçe ile ilgili bir şey söylemeyeceğim" karşılığını verdi.