Karaman’da en çok rağbet gören spor branşlarından olan judo, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın sporu tabana yayma çalışmaları kapsamında Karaman’ın ilçelerinde de yerini almaya devam ediyor. Yaklaşık bir aydır judo antrenörü Mevlüt Duman’ın verdiği eğitimler doğrultusunda çalışmalarına devam eden 2004, 2005 ve 2006 doğumlu genç öğrenciler geleceğin judocuları olma yönünde hızla ilerliyor.
Haftanın beş günü pazartesi, çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri belirli saatlerde eğitim alan genç öğrenciler kendilerini çok sıcak ve samimi bir ortamda bulduklarını, hem judo sporunun inceliklerini hem de arkadaşlar arasındaki ilişkileri kuvvetlendirdiklerini belirterek böyle güzel bir ortamda eğitim aldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.
Çalışmaların eğlenceli bir ortamda devam ettiğini belirten judo antrenörü Duman ise;” Ayrancı’da gençlerimizin spora inanılmaz isteği var. Şuanda daha çok yeni olmamıza rağmen judo spor okulumuzda toplam 52 öğrencimiz çalışmalarına eksiksiz devam etmektedir. Okullarımızda judoyu tanıtarak daha fazla gencimize ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
“Amacımız Türk Sporuna Ahlaklı ve Yetenekli Sporcular Kazandırmak”
Karaman’da sporu tabana yaymak ve Türk sporuna ahlaklı ve yetenekli sporcular kazandırmak istediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Karaman’ı spor şehri yapmak için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları sadece il bazın da değil tüm ilçelerimize yaymak istiyoruz ve çalışmalarımıza bu hedefler doğrultusunda yön veriyoruz. Bu çalışmalarımızı ilçelerimize görevlendirdiğimiz antrenörlerimiz eşliğinde devam ettiriyoruz. İnşallah bu amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda Karaman’da judo branşında iyi bir alt yapı kurmayı hedefliyoruz” dedi.