Karaman Taekwondo il Temsilcisi ve Performans Spor Kulübü antrenörü Ali CAN konuyla ilgili olarak bilgi verdi. 
Ali Can yaptığı açıklamada:   "70 ilden 70 idareci 120 atrenör ve 72 hakemin görev aldığı şampiyonaya  70 ilden  720 bayan 1150 erkek olmak üzere  toplam 1870 sporcu katıldı. Performans Spor Kulübü sporcusu Ayşegül Funda ALP 2007 yılından bu yana Türkiye Şampiyonluğunu kimseye kaptırmadı. 
46 kg. da şampinoya katılan Ayşegül Türkiye şampiyonu oldu. Kendi kilosunda 82 rakibi içerisinde bir birinden zorlu maçlar yaparak altın madalya almayı başardı.  Mart ayı içerisinde yapılacak Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazandı. 

Bir diğer Karaman İl Özel İdare sporcumuz Murathan Koçak +78 kg. da beşinci olarak müsabakaları tamamlayarak Milli Takım Gelişim Kampına girmeye hak kazandı 14-15 Şubatta Alanya’da yapılacak olan Milli Takım Seçmelerinde başarılı olması durumunda Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak olan ikinci sporcumuz olacak. 


Avrupa Şampiyonumuz Selahattin AKBAŞ ve ikiz kardeşi Selçuk Akbaş kardeşler 7 Şubata kadar sürecek Gelişim Kampına seçilen sporcularımız oldular. Karaman ilimizin gururu olan bu sporcularımızın başarısında büyük pay sahibi olan Sponsorumuz Duru Bulgur yönetimine sporcularımız ve velilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi belirtiyoruz ayrıca Spor İl Müdürümüz Kasım AYDOĞDU ve İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Salih BALDIZ'a, sporcularımıza verdikleri destekten dolayı yine sporcularımız ve velilerimiz adına teşekkür ederim. 
Her zaman olduğu gibi hedeflerimize adım adım ilerlemek bizlerin çalışma hırsını dahada arttırmakta ve buna göre fiziksel ve piskolojik olarak kendimizi hazırlamaktayız Karaman ilimize Dünya şampiyonluğu getireceğimize inanıyor bize destek verenlere tekrar teşekkür ediyorum." dedi