Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, “Fenerbahçe ne zaman lider oluyor, Fenerbahçe ne zaman mücadelesini sonuna kadar veriyor, hemen bir algı yönetimi başlıyor” dedi.

Fenerbahçe’nin sabah saatlerinde yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan yönetici Deniz Tolga Aytöre, "Fenerbahçe Kulübü, Fenerbahçe Başkanı, yöneticileri, sporcuları sürekli gündemde” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN MANŞETLERDE GERGİNLİĞİN SEBEBİ AZİZ YILDIRIM”

“Siz hiç Fenerbahçe başkanı ya da yöneticilerinin herhangi bir derbi maçından önce ya da müsabakadan önce çıkıp konuşma yaptığını, rakibi incitecek rencide edecek ya da oyunu gerecek söylemde bulunduğuna şahit oldunuz mu?” diyen Aytöre, “Bütün manşetlerde bu gerginliğin sebebi Fenerbahçe, Aziz Yıldırım. Bunun böyle olmadığını çok iyi biliyorsunuz ama sürekli bu acıtasyona alet oluyorsunuz” açıklamasında bulundu.

“BU BİR SERZENİŞ”

Bir basın mensubunun, ‘Beşiktaş maçı öncesinde herhangi bir Fenerbahçeli yöneticinin dostluk mesajından başka mesajını duydunuz mu?’ sorusuna Tolga Deniz Aytöre, “Ya da Galatasaray maçı öncesi. Çünkü bizim böyle bir stratejimiz yok. Maçlardan önce gerginlik çıkarmak, 3 puan kazanımlarını maç öncesine ya da maç sonrasına taşımak gibi bir stratejimiz yok. Sürekli bir algı yönetimi. Fenerbahçe ne zaman lider oluyor, Fenerbahçe ne zaman mücadelesini sonuna kadar veriyor hemen bir algı yönetimi başlıyor. ’Fenerbahçe, Aziz Yıldırım ortamı gerdi’ deniyor. Her maçta 30 bin kişi Aziz Yıldırım’a küfür ediyor, ağza alınmayacak hakaretlerde bulunuyor. Kimse terörist demiyor. Bugün futbolcuların cevap vermek zorunda kaldığı şeylere bakın. Bunu sizler bu hale getiriyorsunuz. Bu bir serzeniş. Açıklamaları başkanlar yapıyor haber yapıyorsunuz kabul ediyorum ama bakın Fikret Orman’ın o açıklamasında öne çıkarttığınız tek bir husus var, ’ben orayı basan şurayı basan başkan olacağım.’ Bunun bir anlamı yok ki. Fenerbahçe’nin yaptığı açıklamalarının hepsi ikincil açıklamalardır. Biz hiçbir şekilde böyle bir strateji izleyerek, müsabakanın ortamını gerecek, güvenliği tehdit edecek açıklamada bulunmayız” yanıtını verdi.

“GAZETELERİ ARAYAN BAŞKANLARDAN KORKUN”

Aytöre, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, "Açıklamalarını yorumlamam hadsizlik olur. Ama şunu da unutmayın. Sizler hakemin federasyonun yüzüne hatta özel yetkili mahkemelerin yüzüne düşündüğünü söyleyen başkan profilinden korkmayın. Korkacaksanız, gazeteleri arayıp ’şu rakip futbolcunun söylemlerini manşet yapın’ diyen başkanlardan korkun. Eleştirecekseniz bu tür başkanları eleştirin. Siz yerinden kımıldadığı için eleştirdiğiniz İsmail Kartal’ı bir kenara bırakın, durduğu yer muhteşem olarak başlık attığınız ama sahanın içinde gezip rakip takım oyuncularına sürekli müdahale eden teknik direktörlerden korkun. Eğer spora hizmet edecekseniz, Türk sporunu bir yere getirmeyi düşünüyorsanız lütfen bunlara öncelik verin” şeklinde cevap verdi.

“CAMİALAR BİRBİRİNE SAYGI DUYSUN YETER”

Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, bir basın mensubunun ‘Galatasaray Kulübü’ne Duygun Yarsuvat’ın başkan olması, Fenerbahçe Kulübü ile ilişkileri nasıl etkileyecek’ şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bunlar kişilerle kaim değil. Ünal Aysal gider Duygun Yarsuvat gelir, Tolga Aytöre gider Mahmut Uslu gelir. Bu camiaları yönetemezsiniz, yönlendiremezsiniz. Bu camiaların genetik yapıları var, dostlukları var. Rakip olmuşlukları ve olacakları var. Bu camialarda kişisel söylemler, tavırlar çok önemli değil, gelir geçer. Kalıcı olan camiaların birbirine olan saygısıdır. Camialar birbirine saygı duysun bu yeter."

“TEBRİK ETMEZDİM”

Aytöre açıklamalarının son bölümünde ise, ’Ünal Aysal başkanlığını devam ettirseydi tebrik mesajı gönderir miydiniz?’ şeklindeki soruya, “Şahsım adına cevaplayayım; ben Fenerbahçe Başkanı’na ’zat’ diyen, Fenerbahçe yönetiminden çok şık olmayan sözlerle, saygı içermeyen sözlerle bahseden bir başkanın yeniden seçilmesini herhalde tebrik etmezdim” cevabını verdi.