Azerbaycan Milli Takımı’ndaki görevinden ayrılan Vogts’un yerine en büyük aday İtalyanlar’ın 60 yaşındaki efsane ismi Marco Tardelli olarak görülüyor.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük görevi yapmaya başlayan Tardelli, İtalyanlar’ın efsanevi ve en önemli oyuncularından biri olarak tanınıyor. Azerbaycan’ın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki kötü gidişi nedeniyle Azerbaycan Futbol Federasyonu yetkilileri, Alman çalıştırıcı Berti Vogts ile yollarını ayırma kararı almış ve bir süredir yerine yeni teknik direktör arıyordu. Farklı adayların olduğu ve aralarında Galatasaray’ın eski teknik direktörü Mancini’nin de olduğu listede ön planda ve ağırlıklı olarak Marco Tardelli yer alıyor.

AVRUPA’NIN 3 BÜYÜK KUPASINI KAZANDI

İtalyanların bir dönem milli takımının yanı sıra Juventus’un tarihinde de en önemli futbolcuları arasında yer alan, 10 yıl boyunca Juventus formasını giyerek 5 kez şampiyonluk kupasını kazanan Tardelli, aynı zamanda Avrupa ve uluslararası düzeyde de çok tecrübeli bir isim. Tardelli, Avrupa futbolunun 3 büyük kupasını da kazanan ender futbolcular arasına giren isim olarak da biliniyor.

TARDELLI İLE İTALYA’DA GÖRÜŞÜLECEK

Tardelli, İtalya’nın FIFA Dünya Kupası şampiyonu olduğu 1982 yılındaki kadrosunda da yer almıştı. Başarılı futbolcunun özellikle finalde attığı gol ve sonrasında yaşadığı sevinç kupa tarihinin unutulmaz görüntüleri arasına girmişti. Azerbaycan Futbol Federasyonu yetkililerinin, 16 Kasım’da Norveç ile oynanacak maç sonrası Tardelli ile İtalya’da görüşmeleri bekleniyor.

TARDELLI’YE TÜRK DANIŞMAN

Bugün futbol hayatına teknik direktör olarak devam eden efsane futbolcu İtalya’da spor yazarları derneği, uluslararası ilişkiler ve yabancı medya sorumlusu olan Türk asıllı İtalyan gazeteci Dündar Kesaplı ile de bir ön anlaşma yaparak, Kesaplı’yı uluslararası boyutta medya ve kurumsal ilişkiler danışmanlık görevine getirdi.