Yunus Emre Spor Salonunda düzenlenen şampiyona, saat 14.00’de açılış töreni ile başladı. Turnuvaya katılan 6 ülke sporcularının geçiş töreninin ardından; Badminton Federsayonu Başkanı Murat Özmekik, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Vali Murat Koca sporcuları selamladı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptığı konuşmada, uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek: “Karaman, Türk dilinin ve sevginin başkentidir. Ben tüm sporcularımıza ve antrenörlerine hoş geldiniz diyorum. Misafirlerimizi Karaman’da en güzel şekilde ağırlayacağız. Şehrimiz artık bir organizasyonlar şehri oldu. Daha nice uluslararası düzeyde etkinliklere ev sahipliği yapacağız inşallah. Bu güzel spor organizasyonunun Karaman'da gerçekleşmesinde önemli rolü olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a çok teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından; Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Sırbistan ve Makedonya’dan gelen sporcular, rakipleri ile eşleşerek şampiyonanın ilk gün müsabakaları başladı.