Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen Gençler (A) Badminton İl Birinciliği müsabakalarına kızlar kategorisinde 9, erkekler kategorisinde ise 10 okul olmak üzere 19 takım katıldı. İki gün boyunca tekler ve çiftler kategorinde mücadele eden yaklaşık 95 öğrenci il birincisi olabilmek ve grup müsabakalarında Karaman’ı temsil edebilmek için ter döktü. Öğrencilerin heyecanına ortak olan sporseverler ise tribünlerdeki yerini alarak maçlar boyunca tezahüratlarıyla öğrencilere destek verdi.
Renkli görüntülere sahne olan maçlar sonunda erkekler kategorisinde Spor Lisesi birinci, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi ikinci, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü, Larende Anadolu Lisesi dördüncü, kızlar kategorisinde ise Spor Lisesi birinci, İbn - i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi üçüncü ve Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi dördüncü olma başarısı gösteren takımlar oldu. Müsabakalar sonunda her iki kategoride de şampiyon olma başarısı gösteren Spor Lisesi, grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde eden takım oldu.
Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından takdim edildi.
Ödül töreni sonrası konuşan Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” İlimizde son yıllarda badminton branşına katılımın her gün artış göstermesi bizleri gerçek manada mutlu ediyor. Müsabakalara katılarak başarı elde bütün okullarımızı tebrik ediyor, takımlarımıza bundan sonra katılacakları müsabakalarda başarılar diliyorum.” dedi.