Okul Sporları 2015-2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Yıldızlar Badminton İl Birinciliği müsabakaları oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi.
24 Şubat 2016 Çarşamba günü Yunus Emre Spor Salonu’nda oynanan yıldızlar badminton il birinciliği müsabakaları 9 okuldan toplam 50 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. Çekişmeli ve seyir zevki yüksek maçlara sahne olan müsabakalar da sporcuların gösterdiği performans gözlerin pasını silerken sporcuların sergilediği bir birinden güzel hareket sporseverlerden takdir topladı.
Yapılan final müsabakaları sonunda kızlar kategorisinde Makbule Orman Ortaokulu birinci, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu ikinci, Zübeyde Hanım Ortaokulu üçüncü ve Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu dördüncü olan takımlar oldu. Erkekler kategorisinde oluşan tablo ise, Zübeyde Hanım Ortaokulu birinci, Makbule Orman Ortaokulu ikinci, Ayrancı YBO üçüncü ve Mümine Hatun Ortaokulu dördüncü olan takımlar oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Akgündüz, Badminton İl Temsilcisi Ela Sunaoğlu ve Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından takdim edildi.
Müsabakalar, günün anısına çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.