Bursaspor’un genç futbolcusu Cedric Bakambu, yeşil-beyazlı kulübe gelişi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kafamda her şeyin oturmasını, taraftarın stadyumda oluşturduğu görüntüler ve o ambiyans sağladı” dedi.

Yeşil-beyazlıların yetenekli futbolcusu Bakambu, kulübün resmi dergisine açıklamalarda bulundu. Bursaspor’a transfer oluşunu anlatan Bakambu, “Bursaspor’a transferin sonu günü geldim ancak görüşmeler daha öncesinde başlamıştı. Fakat Sochaux ve Bursaspor arasındaki pazarlıkların uzun sürmesi sebebiyle benim imzam son güne kaldı. Hatta bu gecikme benim için belli zorluluklar yaşattı” dedi.

“BURSA GERÇEKTEN GÜZEL BİR ŞEHİR”

Türkiye’deki futbol oynama isteği ile ilgili de konuşan genç golcü, şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye güzel bir ülke ve burada oynamak çok güzel bir düşünceydi. Geldiğimde hayal kırıklığına uğramadım. Gerçekten güzel bir ülke olduğunu gördüm. Özellikle yaşadığım şehir olan Bursa gerçekten güzel bir şehir. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum, iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.”

Bursaspor’un teklifini kabul etmesindeki en önemli etkeni açıklayan Bakambu, şu ifadeleri kullandı:

“En başlarda çok fazla bilgim olmamasına rağmen yakın arkadaşım olan N’Diaye burada oynamıştı. Kendisi daha bu ihtimal doğmadan bile Türkiye’de ne kadar mutlu olduğundan bahsediyordu. Dolayısıyla bu ihtimal oluştuğunda bu bilgiler de benim için artı bir sebep oldu. İnternetten araştırmalar yaptım, Bütün her şey pozitifti bende kararımı bu şekilde verdim.”

Bursa ve kulüp hakkındaki düşüncelerini de açıklayan yetenekli futbolcu, “Bursa büyük bir şehir içinde her şeyi bulabiliyorsunuz. Kendi arkadaşlarımız arasında konuştuğumuzda da bu şekilde tanımlıyoruz. Onun dışında kulüpteki tesisleşme iyinin de ötesinde. Gerçekten Avrupa’nın sayılı kulüplerinde olduğunu düşündüğüm bir tesise sahibiz. Sahalarımız çok güzel, hem antrenman yaptığımız hem maçları oynadığımız sahalar futbola çok elverişli” diye konuştu.

Attığı gollerle ilgili duygularını anlatan Bakambu, şöyle devam etti:

“Attığım goller için büyük bir mutluluk duyduğumu söyleyebilirim. Her şeyden önce takımıma katkı verebildim. Onun dışında, gollerime kavuşabilmek için biraz beklemek zorunda kaldım. İlk gollerime atana kadar 5 - haftalık bir süre geçti O yüzden bu goller mutluluğun yanı sıra bende bir rahatlama hissi de yarattı. Kariyerimin ilk hat trickimi yaptım ve bunu da Bursaspor forması altında yaptım. Bu gerçekten kariyerimin sonuna kadar benim için çok özel olacak.”

“TOPLA OYNAMAYI SEVİYORUM”

Kendi futbolunu da değerlendiren Bakambu, “Genel olarak dışarıdan bakan biri olarak değerlendirmem gerekirse futbolumu, ben topla oynamayı seviyorum. Koşular yapmayı, gol bölgesinde topla buluşmayı ve orada artık son dokunuşta tekniğimi kullanmayı seviyorum. Ama onun dışında ne görev verilirse yapar ve takım oyununa adaptasyon gösteren bir oyuncu olurum. Bunlar dışında da görev verilirse ben elimden geldiğince yapmaya çalışırım” açıklamasında bulundu.

“İLERİ UÇTA KENDİMİ ÇOK DAHA RAHAT HİSSEDİYORUM”

Oynadığı mevkiler hakkında da konuşan Fransız futbolcu, “Bunlar tabi ki teknik direktörümün kara vereceği şeyler. Ama bana hangisinde daha rahat hissediyorsun derseniz ben ön forvet olarak söyleyebilirim. Kanatlardan ziyade ileri uçta kendimi çok daha rahat hissettiğimi söyleyebilirim. Çift forvet mi tek forvet mi konusuna geldiğiniz zaman, bu yanımda oynayacak oyuncunun özellikleriyle de çok alakalı bir durum. Çift ya da tek forvet ikisini de seviyorum. Kanatlarda oynatıldığında da elimden geldiğini yapar kaleye yaklaşıp bir şekilde gol atmaya çalışırım” açıklamasını yaptı.

“ŞENOL HOCA İLE ÇALIŞMAKTAN MEMNUNUM”

Teknik Direktör Şenol Güneş hakkındaki görüşlerini de ifade eden Bakambu, şu açıklamayı yaptı:

“Şenol hoca ile çalışma fırsatının benim için şans olduğunu düşünüyorum. Gerçekten iyi ve çok dolu bir teknik adam. Benim buraya transferim gerçekleşmeden önce bu ihtimal doğduğunda kendisiyle telefonda görüşmüştük. Bana ‘İyi bir takım kuruyoruz. Bize gel gol yollarında ekstra katkıyı verecek oyuncu sen olabilirsin. Senin içinde güzel bir fırsat olabilir’ demişti. Geldiğimde de bana gereken fırsatı verdiğini, gelişimim için katkıyı verdiğini düşünüyorum. Onunla çalışmaktan memnunum.”

“TARAFTARI CANLI OLARAK İZLEMEYİ ÇOK İSTERİM”

Gelmeden önce kulüple ilgili birkaç araştırma yaptığını belirten Bakambu, “Alfred N’Diaye ile de konuştum. İnternetten taraftarla ilgili videoları izledim. Atkıları salladıklarında bütün stadyumun aynı anda ahenkle yaptığı dansları gördüm. Kafamda her şeyin oturmasını taraftarın stadyumda oluşturduğu görüntüler ve o ambiyans sağladı. Videolarda gördüklerimin aynısını canlı olarak izlemeyi çok isterim” şeklinde konuştu.

Ayrıca Bakambu, Brezilyalı ünlü golcü Ronaldo’yu örnek aldığını, Henry, Anelka ve Balotelli’yi de çok beğendiğini söyledi.