Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, PTT 1. Lig’in 12. haftasında oynanan Şanlıurfaspor-Altınordu maçı sonrası, yeni yapılan engelliler tribünün açılışını gerçekleştirdi.

Bir dizi ziyaretler için Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Viranşehir’de katıldığı programın ardından GAP Arena Stadı’nda oynanan Şanlıurfaspor-Altınordu maçını izlemeye gitti. Maçın 57. dakikasında protokol tribününe giren Bakan Çelik, koltuğuna oturmadan gol sevinci yaşadı. Karşılaşmanın 57. dakikada Serdar’ın attığı golle beraberliği yakalayan Şanlıurfaspor, yine Serdar’ın 67. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti. Maçta başka gol olmayınca Şanlıurfapor 3 puanı 2-1’lik galibiyetle hanesine yazdırdı.

Maçın bitiş düdüğü ile ayağa kalkan Bakan Çelik, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte dakikalarca futbolcuları alkışladı. Çelik, tribüne gelen oyuncuları ise tek tek kutladı.

Daha sonra Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Feti Şimşek, AK Parti Şanlurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile sahaya inen Bakan Çelik, burada yeni yapılan engelliler tribünün açılış kurdelesini kesti.

Bakan Çelik, bir engellinin ‘siz gelir gelmez, gol oldu’ sözüne ise gülümsedi. Bakan Çelik, sevindirici bir skor olduğunu ifade ederek, "Zor bir maç oldu. İlk yarının 1-0 bittiğini takip ettik. Zaten bütün maçlarını takip ediyorum. Statta olup olmamak önemli değil. Netice itibariyle 2-1 olması sevindirdi" dedi.

"ŞANLIURFASPOR BİR VE BÜTÜN İÇERİSİNDE, SÜPER LİGE KOŞUYOR"

Çelik, Şanlıurfapor’un süper lig şansı ile ilgili ise şu değerlendirmede bulundu:

“Yarıştan kopmamak gerekiyor. Potadayız. Eksikler, inşallah belirleniyor. Öyle tahmin ediyorum. İkinci yarıya yapılacak takviyelerle bu yıl avantajlı pozisyonumuzu değerlendireceğimiz inancı içerisindeyim. Hepimiz buradayız. Şanlıurfaspor bir ve bütün içerisinde, süper lige koşuyor."

Şanlıurfasporlu bazı taraftarlar statta mescit eksik olduğunu söyleyerek, Bakan Çelik’ten mescit yapılmasını istedi. Bakan Çelik de taraftarlara bu konuda yardımcı olacağını ifade etti. Taraftarlara ‘maça gelin’ çağrısında bulunan Çelik, şöyle devam etti:

"Bugün buradaki seyirci oranı iyiydi. Önümüzdeki maçların daha yoğun olacağını tahmin ediyorum. Sıkıntı nedir çok takip edemiyorum ama stat açık, kapılar açık. Herkes, kurallar neyse uysun. Centilmence takımımızı destekleyelim."

ARSLAN: "GALİBİYET ARMAĞAN ETTİĞİM İÇİN MUTLUYUM"

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise, ilk golün atıldığı dakikanın Bakan Çelik’in tribüne girdiği dakikaya denk gelmesini ‘tevafuk’ olarak yorumladı. Arslan, “O bir tevafuk olmuş. Güzel bir şey olmuş. Bakan beyin kendi seçim bölgesi. Çok destekliyor sağ olsunlar. Aslında biz Urfa için çalışıyor. Onun için bu bölgedeki herkes bizim değerli bir büyüğümüzdür. Ona da bir galibiyet armağan ettiğim için mutluyum” dedi.