Macaristan’da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 57 kilo güreşçimiz Süleyman Atlı altın madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yayımladığı mesajla Avrupa Şampiyonu olan Milli Güreşçimiz Süleyman Atlı ile aynı turnuvada gümüş madalya kazanan Haydar Yavuz’u tebrik etti.

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 57 kiloda Süleyman Atlı, Avrupa Şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Sporcumuz Süleyman Atlı ve aynı turnuvada gümüş madalya kazanan Haydar Yavuz için tebrik mesajı yayımladı.

Macaristan’ın Szombathely kentindeki şampiyonanın ilk gününde, Süleyman Atlı, altın madalya mücadelesinde Rus rakibi Azamat Tuskaev ile karşılaştı. Rakibi önünde minderden 4-2’lik skorla galip ayrılan güreşçimiz, altın madalya aldı.

Gündüz seansında rakiplerini yenerek 65 kiloda finale yükselen Haydar Yavuz ise sakatlığı nedeniyle final maçına çıkamadı ve gümüş madalyada kaldı. Milli sporcunun doktor kontrolü sonrasında hayati tehlikesi nedeniyle maç yapmamasına karar verildi. Bu kiloda Azerbaycan’dan Teymur Mammadov altın madalya kazandı. 97 kiloda Yunus Emre Dede ise bronz madalya maçında Ukraynalı güreşçi Murazi Mchedlidze karşısına çıktı. Rakibi önünde başarılı olamayan Türk güreşçi, maçtan 9-1 mağlup ayrıldı ve madalya şansını kaybetti. Türkiye, organizasyonun ilk gününde bir altın ve bir gümüş madalya aldı.

Bakan Çağatay Kılıç, milli güreşçileri tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 57 kiloda altın madalya kazanan Süleyman Atlı ve 65 kiloda gümüş madalya kazanan Haydar Yavuz için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Macaristan’ın Szombathely kentinde düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 57 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Süleyman Atlı ve 65 kiloda gümüş madalya kazanan Haydar Yavuz’u kutluyorum. Uluslararası arenada Ay Yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”