PTT 1. Lig’de mücadele eden kulüplerin başkanlarını kabul eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporda şiddet konusuna dikkat çekerek kulüp yöneticilerine “Yaptığınız açıklamalara ve söylediğiniz sözlerin nasıl anlaşabileceğine dikkat edin" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporda yaşanan şiddet konusunda kulüp yöneticilerinin dikkatini çekerek, “Yapacağınız her açıklama, hem tribünleri hem de saha içindeki atmosferi etkiliyor. Bunu bilmeniz lazım. Yaptığınız açıklamalara ve söylediğiniz sözlerin nasıl anlaşabileceğine dikkat edin” açıklamasında bulundu.

“SPOR SADECE FUTBOLDAN İBARET DEĞİL”

Bakan Kılıç, PTT 1. Lig’de mücadele eden kulüplerin yöneticilerini kabul etti. Toplantıda, sporun sıkıntılarının ele alınacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada ‘spor’ kelimesini özellikle seçiyorum. Futbol yoğun bir şekilde takip edilen, en popüler spor dalı. Ama spor sadece futboldan ibaret değil. Bugün PTT 1. lig kulüpleri olarak buradasınız. Tabi ki ana temamız futbol olacak. Gençlerimiz sporun çok farklı dallarında da kendilerini yetiştirmeleri konusunda sizlere düşen sorumluluklar var. Sizlerin temsil ettiğiniz şehirlerde, farklı branşlarda spor anlamında destek olabileceğiniz kardeşlerimiz var.”

“BAHANE ARAMAYIN”

Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasında sporda şiddet konusuna da dikkat çekerken, Kulüpler Birliği ziyaretini hatırlattı. O ziyaretinde sarf ettiği sözlerin üzerine basa basa bir kez daha yinelen Bakan akif Çağatay Kılıç, “Burada bir şeyi de sürekli dile getiriyorum. Sizlerden ricam bu konuda hiç bir şekilde bahane aramayın. Futbol sahasında, yüzme havuzunda, kısacası spor tesisinde spor yapılan mekanlarda, fiziki mekanda şiddetin aması, bahanesi yoktur. Bunu bir kere tamamen içselleştirirsek, bunun üzerine gidersek bu işi çözebiliriz. Bunun tek bir çözümü var, hepimize aynı pencereden bakıp yeri geldiğinde özeleştiri yapmak.”

“AÇIKLAMALARINIZA DİKKAT EDİN”

Sporda şiddet konusunda, yöneticilere de büyük görevler düştüğünü dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Yapacağınız her açıklama, hem tribünleri hem de saha içindeki atmosferi etkiliyor. Bunu bilmeniz lazım. Yaptığınız açıklamalara ve söylediğiniz sözlerin nasıl anlaşabileceğine dikkat edin” dedi.

Konuşmasında e-bilet konusuna da değinen Bakan Kılıç, “Daha önce gidemediği müsabakalara gitme talebinde bulunan aileler var. Tribünlere zaten gelmesini istemediğimiz, taraftar olmayan, sorun çıkarmak için, şiddet yapmak için tribünlere gelmiş kişileri biz zaten istemiyoruz. Spor centilmenliktir, kardeşliktir, birlik ve beraberliktir” diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sporla ve gençlikle yakından ilgilendiğini ve bunun ülkemiz için bir şans olduğunu dile getirdi.

“DOPİNGLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ YOL ALDIK”

Bakan Çağatay Kılıç, doping konusuna da değindi. Dopingle mücadelede ciddi bir mesafe kat ettiklerini vurgulayan Bakan Kılıç, “Uluslararası Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Başkanı da Türkiye’nin doğru yolda olduğunu söyledi. WADA bu işin uluslararası anlamdaki yönetici kurumu konumunda. Türkiye’nin atmış olduğu adımlarla, dopingin ciddi manada azaldığını görüyoruz. Tamamen yok ettik diyemiyorum ama gerçekten çok büyük düşüş içindeyiz. Bu konudaki mesajımız birilerine ulaştı” şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Kulüpler Yasası ile ilgili olarak çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğine işaret etti. Düzenlemeyle ilgili mutabakata varılan noktaların, varılmayan noktalardan fazla olduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Özellikle spor camiasından yoğun bir talep gelmeye başladı. Çünkü bazı şeyleri yaşamak istemiyorlar. Bunlardan biliyorum sizlerde bazı konularda tabiri caizse bıktınız. Hep beraber el ele inanıyorum ki sporumuzu, futbolumuzu geleceğe daha kuvvetli taşıyacağız. Tabi ki eleştiri alacağız. Bunların üzerine gideceğiz” ifadelerini kullandı.

DEMİRÖREN: “PTT 1. LİG’DEN E BİLET’E DESTEK VAR”

Toplantıda konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise Türk futbolunun yaşadığı önemli problemlerinin hepsinin PTT 1. Ligi’nde yaşandığını belirterek, “Hatta daha da fazla olarak yaşanıyor bu problemlerimiz. Biz federasyon olarak elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz ama bizim gücümüz de bir yere kadar. Sizlerin desteklerine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Demirören, Türk futbolun problemlerinin en başında kulüp borçlarının geldiğini ifade ederek, “TRT’nin yayın haklarından çekilme düşüncesi özellikle PTT 1. Lig kulüpleri için çok önemli. En büyük gelir kaynakları TRT’den gelen yayın haklarıdır”dedi.

Demirören, e-bilet uygulamasına tüm PTT 1. Lig kulüplerinin destek verdiğini belirterek, bu ligde 72 bin adet Passolig satılmış. Seyirci ortalamasında istemediğimiz seyirciyi çıkartırsanız aslında düşüş yok. İstemediğimiz seyirciler maça gelmiyor” şeklinde konuştu.