Antrenman sezonunu açan Karaman Belediyesporda hazırlıklar sürüyor.
Karaman Belediyespor yöneticilerinin Mersin Bölgesi gurunbuna dahil edilen Belediyespor’un Konya Bölgesi takımları ile oynayabilmesi için geçtiğimiz günlerde Milletvekili Lütfi Elvan’da yardım istemişti. Milletvekili Lütfi Elvan, bu konu da ise Mersin bölgesi grubuna dahil edilen Karaman Belediyespor’un Konya bölgesine alınması için Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı arayarak görüşmelerde bulunmuştu.

Bu girşimler neticeye kavuşarak Karaman 5.Grup Konya Bölge Grubunda yer aldı.
Türkiye'nin en üst amatör futbol ligi olan Bölgesel Amatör Lig'de, 2012-2013 sezonunda toplam 160 takım 11 grupta mücadele edecek. BAL'da 6 grup 15 takımdan, 5 grup ise 14 takımdan oluşuyor.

BAL'da 13 takımla temsil edilen İstanbul 3 grupta, 6 takımla temsil edilen İzmir ve 5 takımla temsil edilen Trabzon 2 ayrı grupta temsil edilecek. İstanbul, İzmir ve Trabzon takımları hangi grupta temsil edileceklerinin kurasını kendi illerinde çekecekler.

Bölgesel Amatör Lig'de gruplarında birinci olan 11 takım Spor Toto 3.Lige çıkmaya hak kazanırken, son iki sırayı alan takımlar ise küme düşecek.

2012-2013 sezonu fikstür çekimi ve müsabakaların başlama tarihi, takımların saha denetimlerinin tamamlanması sonrası açıklanacak.

5. Grup: Adana, Mersin, Konya, Kayseri, Aksaray, Niğde, Karaman, Nevşehir takımlarından oluştu.

Temsilcimiz Karaman Belediyespor’un rakipleri ise, Adana bölgesinden; Ceyhanspor, Adana Gençlerbirliği Spor, Pozantıspor. Mersin bölgesinden; Toroslar Belediyespor, Akdeniz Belediyespor, B.Mersin B.Şehir Bld.Meskispor. Konya bölgesinden; Sarayönü Belediyespor, Selçuklu Belediyespor, Çatalhüyükçumra Bld.Spor. Aksaray bölgesinden; 68 Yeni Aksaray Spor. Kayseri bölgesinden; Kayseri Yolspor, Kocasinanşimşekspor. Niğde bölgesinden; Niğde Belediyespor. Nevşehir bölgesinden; Nevşehirspor Gençlik.

2012-2013 sezonu fikstür çekimi ve müsabakaların başlama tarihi, takımların saha denetimlerinin tamamlanması sonrası açıklanacak. BAL'da gruplarında birinci olan 11 takım, Spor Toto 3. Lige çıkmaya hak kazanırken, son iki sırayı alan takımlar ise küme düşecek.