Makedonya’nın ev sahipliği yaptığı 16. Balkan Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Büyük Kadınlar Karate Milli Takımı, 11 sporcuyla mücadele verdiği organizasyonda 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Balkan ülkeleri arasında gelenek halini alan Balkan Karate Şampiyonası, 18-19 Ekim tarihlerinde Makendonya’da yapıldı. Ohrid kentinin ev sahipliği yaptığı 16. organizasyonda Türkiye’yi Büyük Kadınlar Milli Takımı temsil etti. Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne (KFB) üye ülkelerden dokuzunun yer aldığı şampiyonada 88 kadın, 113 erkek sporcu mücadele etti. 11 sporcuyla şampiyonaya katılan Büyük Kadınlar Milli Takımı, şampiyonayı 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı. Ev sahibi Makedonya’nın 5 altın ve 2’şer gümüş ve bronz madalya ile genel sıralamanın zirvesinde yer aldığı organizasyonda Milli Takım, Sırbistan’ın ardından üçüncü basamakta yer aldı.

KUMİTE TAKIMI’NDAN ALTIN MADALYA

Biljana Spor Salonu’nda yapılan şampiyonada Türkiye’nin altın madalyaları kumite 68 kiloda Merve Çoban, +68 kiloda Meltem Hocaoğlu ile Büşra Tosun, Tuba Yakan, Buse Avcu ve Meltem Hocaoğlu’ndan oluşan Kumite Takımı’ndan geldi. Türk finalinin yaşandığı kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu’na kaybeden Buse Avcu ile 50 kiloda Serap Özçelik gümüş; 61 kiloda da Merve Baltay bronz madalyanın sahibi oldu.

KATA’DA 2 GÜMÜŞ MADALYA

Kata dalında mücadele veren Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin’den oluşan kata takımı, finalde ev sahibi Makedonya’ya kaybederek Balkan ikincisi oldu. Ferdi Kata’da yarışan Dilara Bozan, takım Kata’daki başarısını tekrarladı. 17 yaşındaki genç sporcu, ikincilik kürsüsüne çıkarak gümüş madalyayı boynuna astı.

BAŞKANDAN TEBRİK

Milli sporcular ile Makedonya’ya giden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Dünya Karate Şampiyonası öncesi kadın sporcuları performanslarından memnuniyet duyduğunu belirterek, antrenörleri ve Türkiye’yi başarıyla temsil eden sporcuları tebrik etti.