Karadağ'da düzenlenen Balkan Taekwondo Şampiyonası’nda İlimizi temsilen yarışan iki sporcumuzdan altın madalya.
  7-8 Eylül 2013 tarihlerinde Karadağ'da 11 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımı ile yapılan Balkan taekwondo şampiyonasında Milli takımımız gençler kategorisinde Takım halinde şampiyon oldu.

Ülkemizi ve İlimizi temsilen katılan sporcularımız 51 kg Gençlik Spor Kulübünden Kürşat Büyükeken ve Performans Spor Kulübünden 45 kg da Selçuk Akbaş Şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Takım Taekwondo Antrenörü Bekir Türk yaptığı açıklamada,  '' Karamanımız taekwondo  branşında her geçen gün Türkiye de adından biraz daha fazla bahsettirmektedir. Balkan Şampiyonasında da sporcularımız ilimizi en iyi şekilde temsil ederek Ülkemize ve İlimize iki altın madalya getirmenin mutluluğu bizlere yaşattırdılar. Şimdi çıtamız biraz daha yükseldi. Bundan sonraki hedefimiz Dünya Şampiyonasında Madalyalar kazanarak Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Biz bunun sorumluluğunu bilerek çalışmalarımızı daha yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Karaman halkımızdan ve Karaman’ın önde gelen büyüklerinden bizlere desteklerini arttırarak yanımızda olmalarını istiyoruz. Bu başarıda bizlere desteklerini esirgemeyen ve sürekli sporun yanında olan  Karaman Valimiz Murat Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekilimiz Lütfi Elvan, Karaman Belediye Başkanımız Kamil Uğurlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Kasım Aydoğdu'ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.