Ziraat Türkiye Kupası D Grubu ilk maçında İstanbul Başakşehir, evinde MKE Ankaragücü’nü 3-2 mağlup etti. Maç sonunda teknik direktörler açıklamalarda bulundu.

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maçın kendilerine büyük ders olduğunu belirterek, “Oyunun ilk 20 dakikası dengeliydi. Ama rakip kaleye bir şut bir şey yok. Arada bir küme farkı olmayan takımlar oynuyormuş gibiydi. Devre arasında, ‘herhalde ısınmadan döndünüz, maç yeni başlayacak, baskılı oynayın’ dedim. Baskılı başladık. O arada iki tane gol geldi. 3’ü 4’ü kaçırdık. Sonrasında futbolun gerçeklerini yapmazsan, rakibimiz genç bir takım, oynamaya çalışan, iyi oyuncuları olan bir takım. İki tane gol buldu rakip ve son dakikada kazandık. Böyle bir ortamda oyuncuların tempolarını ve ritimlerini kazanma açısında bizim takım adına kötü bir performans ama maçı kazanmak önemli. Neler yapabileceğimizi görmek açısından bize büyük ders oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Ankaragücü takımını da tebrik ediyorum. Galibiyetle başlamak önemli çıkış noktası bu bizim için” ifadelerini kullandı.

MKE ANKARAGÜCÜ CEPHESİ

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, üzgün olduğunu ve kazanabilecekleri bir maç olduğunu belirterek, “Aslında üzüldüm. Biz de kazanabilirdik. Umut’la kaçırdığımız bir pozisyon var yedimiz golden önce. İyi oynayan bir Ankaragücü vardı sahada. İyi oynadık, Başahşehir’den daha iyi oynadık. İki topumuz direkten döndü. Biz genç bir takımız, transfer yasağımız var. Elimizde dar bir kadro var. Başakşehi’i kutluyorum. Abdullah Avcı ve ekibini kutluyorum. Maçın hakkı beraberlikti. Kısmet, şansızlık. En azından berabere gitseydik bizimkilere moral olurdu. Biz Ankaragücü olarak bir yere gitmemiz şart. Ligde de sıkıntılar yaşıyoruz. İstifa eden bir başkanımız var. Grev yapan taraftarımız var. Büyük bir borç altındayız. İşadamlarımızın bir araya gelip, kenetlenip Ankaragücü’nü bir yere getirmesi lazım. Bu çınarın yaşaması, kaybolmaması lazım” dedi.