Başakşehir Güreş Derneği kurucusu Merhum Muhittin Yeşilçiçek’in anısına düzenlenen Minik ve Yıldızlar Güreş Turnuvası, Başakşehir İkitelli Spor Kompleksi’nde yapıldı.

Düzenlenen turnuvaya Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İOSB Başkanı Nihat Tunalı Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Murat Şahin, Haluk Dikbaş, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı.

364 GÜREŞÇİ MİNDERDE MÜCADELE ETTİ

Başakşehir Güreş Derneği’nin organize ettiği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu, Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Ak Parti Teşkilatı, Yeşilay ve Kardeşlik Derneği’nin destek verdiği güreş turnuvasına İstanbul’un farklı ilçelerinden 12 kulüp katıldı. 2000-2001-2002-2003 ve 2004 doğumlu sporcuların boy gösterdiği organizasyonda, 23 farklı siklette 364 güreşçi minderde mücadele etti. Gün boyu devam eden müsabakaların sonucunda dereceye giren sporcular düzenlenen törende sertifika ve madalyalarına kavuştu. Törende 3 ay önce vefat eden merhum Muhittin Yeşilçiçek’in hayatının anlatıldığı bir sinevizyon da gösterildi.

“AMACIMIZ BU TURNUVAYI ULUSLARARASI MİNİKLER TURNUVASI HALİNE GETİRMEK”

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Başakşehir Güreş Derneği Başkanı ve Başakşehir Mahallesi Muhtarı Fatih Mehmet Yıldırım, “Bu turnuvaya beraber yola çıktığımız ağabeyimiz Sayın Muhittin Yeşilçiçek ile birlikte karar vermiştik, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve sahip çıkma adına bu çalışmalara çok önem verirdi ama kendisini 3 ay önce kalp krizinden kaybettik. İlçemizde ata sporumuzun gelişmesinde çok büyük katkıları olan çok sevdiğimiz ağabeyimizin hatırasını yaşatmak için bu turnuvaya adını verdik. İlk senesi olmasına rağmen turnuvamıza rekor seviyede katılım gerçekleşti. Bizlere bu turnuvada destek olan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel’e, tüm kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Bu turnuvayı önümüzdeki yıllarda uluslararası minikler turnuvası yapmak en büyük hedefimiz” dedi.

“HER MAHALLEMİZE SPOR PARKLARIN YAPIYORUZ”

Muhittin Yeşilçiçek’in oğullarına plaket takdim eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, “Katılımın bu kadar yüksek olması Muhittin Bey hakkında ne düşünmemiz gerektiğini de anlatıyor. Hepimiz bu dünyadan ayrılacağız önemli olan geride kalan insanların hakkımızda iyi şeyler söyleyecek şeyler yapabilmemiz. Muhittin Bey’in başlattığı bu organizasyonun her sene devam etmesini temenni ediyorum. Belediye olarak asfalt, yol çalışmalarımızın yanında ilçemizden başarılı sporcuların da yetişmesini sağlayacağız. İlçemizde sporu geliştirebilirsek gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmesine de engel oluruz. Bu anlamda her mahallemize spor parkları kuruyoruz” diye konuştu.

Dereceye giren sporculara, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel tarafından madalya ve başarı sertifikası takdim edildi. Sikletlerinde dereceye giren güreşçiler, altın, gümüş, bronz madalya, eşofman, kitap ve başarı sertifikası ile ödüllendirildi.

Turnuvada dereceye giren kulüplerin sıralaması ise şöyle:

Minikler 1. Kategori

1. Kasımpaşa Güreş Kulübü

2. Bağcılar Güreş Kulübü

3. Beşiktaş Güreş Kulübü

Minikler 2. Kategori

1. İ.B.B Başakşehir Altyapı

2. Bağcılar Güreş Kulübü

3. Beşiktaş Güreş Kulübü