Geçtiğimiz hafta Isparta’da düzenlenen Gençler Kız ve Erkek Basketbol Grup Müsabakalarına katılan ilimiz Spor Lisesi Kız-Erkek Basketbol Takımları, müsabakalarda başarıyla ilimizi temsil ettiler.

21-23 şubat  tarihleri arasında, grup maçları halinde gerçekleşen müsabakalara 21 takım katıldı. İlk maçını Nevşehir Kardelen Koleji ile yapan ilimiz Spor Lisesi Erkek Basketbol Takımı müsabakadan galibiyetle ayrılarak final maçında İzmir Özel Deniz Anadolu Lisesi ile karşılaştı. Müsabakalar esnasında başarılı oyunuyla dikkatleri üzerine çeken Karaman Spor Lisesi 12. sınıf öğrencisi Celalettin Özcan 2.ligde oynayan basketbol takımlarından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nden teklif alarak burslu okuma fırsatı bulacak.

Spor disiplini içerisinde karakterli ve ahlaklı sporcuların yetişmesi için her atılan adımın büyük öneme sahip olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, bu başarıların ilimiz öğrencilerine örnek teşkil ederek hem ilimiz hem de ülkemiz adına gelecek vaat eden sporcuların yetişmesine vesile olacağını söyledi. Sultanoğlu, Spor Lisesi Müdürü Abdullah Erikoğlu’nu, okul öğretmen ve öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik etti.