Çin’de düzenlenen 45. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda 3 hareketini de ‘Arıcan’ adıyla cimnastik literatürüne kazandırarak dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu unvanı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genç sporcusu Ferhat Arıcan, antrenörü Reyhan Karanlık ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret ederek başarısını paylaştı.

2008 yılında paralel aletinde, ardından da 2013 yılında atlama masasında yaptığı zorluk derecesi yüksek iki hareket ile cimnastik literatürüne girmeyi başaran Ferhat Arıcan, paralel aletinde yaptığı ve kendisini tarihe geçiren hareketin detaylarını Başkan Kocaoğlu’na anlattı. Yeni hareketinin zorluk derecesi en yüksek G grubundaki beş hareketten biri olduğunu belirten Arıcan, desteklerinden dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Başarılı sporcu, asıl hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu da sözlerine ekledi.

SPORCU’YA HEDİYE

Başarılı sporcuyu ve antrenörünü tebrik eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ülkemizi ve İzmir’i gururlandıran Ferhat, her sporcuya nasip olmayacak zor bir başarının altına imza atarak tarihe geçti. Kendi adıyla anılan hareketlerinin yanında, Dünya Şampiyonaları’nda finallere kalan ilk cimnastikçi olarak da göğsümüzü kabarttı. Başarılarının devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, başarılı sporcuya yeni hareketlere ilişkin çalışmalarında kullanması için tablet hediye etti.