Konu ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na bilgi veren okul Müdürü Akif Veli Külcü, “3-4 Haziran tarihlerinde Erzurum´da yapılan Okullar Arası Puanlı Atletizm Yarışmaları Türkiye Şampiyonası’nda üç adım atlama branşında  öğrencimiz Orhan Yetkin 12.50 mt.´lik derecesiyle Türkiye 3.´sü olmuştur. Öğrencimiz elde etmiş olduğu bu başarıyla milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanmıştır” dedi. 
Orhan’ın elde etmiş olduğu başarıdan dolayı tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu öğrenciler tarafından sportif faaliyetlerde kazanılan her başarının kendileri için değerli olduğunu belirtti. Sultanoğlu, “Spor branşları ile ilgilenen öğrencilerimizin başarıyı yakalaması için disiplinli bir şekilde çalışması gerekir. İdareci ve öğretmenler olarak bize düşen görev ise öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkaran faaliyetlere yönlendirmektir” diye konuştu.
Başarılı sporcuya tavsiyelerde de bulunan İl Müdürü Sultanoğlu, “Elde etmiş olduğunun başarının devamını sağlamak istiyorsan geçmiş dönemlerde bu branşta başarılı olan sporcuların hayatlarını incelemen gerekir. Bu sporcuların antrenman metotlarından hayat felsefelerine kadar imceleyip kendi hayatında uygulaman gerekiyor. Bu ilkeleri yerine getirirsen güzel bir yol ve güzel bir gelecek seni bekliyor. İnşallah yolun ve bahtın açık olur. Gelecekte de inşallah milli takımda yer alır İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edersin” dedi.
Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.