Denizlispor Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’ın dün Beşiktaş ile oynadıkları maçın ardından "Hiç kimse futbolun gelişmesi ve ilerlemesi için bir şey yapmıyor" açıklamasına destek verdi.

PTT 1.Lig ekibi Denizlispor’un başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’ın yaptığı açıklamalara destek verdiğini belirten Kıbrıslıoğlu, "Kafkas Hoca’nın yaptığı ’Ben ülkeden de ülkemin insanından da umudumu kestim. Çok net ve daha büyük bir şey söylüyorum. Çünkü hiç kimse futbolun gelişmesi ve ilerlemesi için bir şey yapmıyor. Kendi çıkarları ve menfaatleri için çalışıyor. Türkiye’de insanların kişiliğine, doğruluğuna, dürüstlüğüne saygı gösterilmiyor. Parasına ve gücüne gösteriliyor. Güç kimdeyse. İnsanların kendi çıkar ve menfaatlerini bırakıp doğru işler yaparlarsa yanlışı savunamazlarsa bu ülkenin futbolu düzelir’ açıklamasının altına imza atıyorum. Eski kaptanımızı açıklamalarını ilgiyle dinledim. Ülke futbolumuzun gelişimi için Tolunay Kafkas ve Ertuğrul Sağlam gibi teknik direktörlerin artması gerekir. Onların görüş ve önerilerin önemli olduğuna inananlardanım. Böylesine değerli Teknik direktörlerimizin enerjilerini kaybetmemesi için gerekli çalışmaları kulüpler olarak yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Kıbrıslıoğlu, Türk futbolu için artık dürüstlük ve samimiyet gerektiğini ifade ederek, "Futbolumuzu geliştirmek için el birliğiyle çalışmalıyız. Türk futbolumuzun marka değeri artırmak için herkesin taşın altına eline koyması gerekir. Böyle olursa Türk futbolu gelişir ve gerek Avrupa’da gerekse dünyada önemli bir pozisyona gelebilir" dedi.