Ankara Mebuskent’te ki parkurda düzenlenen Mahalli Off-Road Kupası 3. Yarışı’na off-road tutkunlarının ilgisi büyük oldu.

Ankara Doğa Sporları Off-Road Kulübü (ANDOFF) tarafından düzenlenen Mahalli Off-Road Kupası 3. Yarışı’na Karadeniz Off-Road Kulübü, Trakya Off-Road Kulübü, Atmaca Doğa Sporları Kulübü, Ankara Model Uçak Kulübü, Volkswagen Fun Club, Balık Adam Kulübü, Ankara Bisikletliler Ortak Platformu gibi spor platformları da katılarak destek verdi.

İzleyiciler ise bir taraftan mangal yakarken, diğer taraftan da yarışmayı takip etti. Bu sırasında devrilen araçların da olduğu yarışmada, etap aralarında motokrosçular da minik yarış yaptı. Devrilen araçlar yarış görevlileri ve izleyicilerin yardımıyla kaldırılarak tekrar yarışmaya devam etti.

Bu yarışın sezonun son yarışı olduğunu belirten ANDOFF Yarışma Direktörü Cafer Sarıaltın, “Yarışmanın amacı tüm doğa sporuseverleri ile otomobil tutkunlarını buluşturmaktı. Yarışmada toplam 24 araç start aldı. 4 turdan oluşan 4 etabımız var. Gün sonunda yarışmacılar 48 kilometre koşuyor. S1, S2, S3, S4 ve genel klasmanda yarışmacılar yarışıyor. Güvenli bir yarışma düzenlediğimizi göstermek istiyoruz. Cadde ve sokaklarda yarışanları pistlere davet ediyoruz. Gelip burada araçlarımızın takla atmasına rağmen ne kadar güvenli yarıştıklarını görsünler" dedi.

Nefes kesen yarışları büyük heyecanla takip eden seyirciler ise yarışların daha sık yapılmasını istediler.