25-27 Aralık 2015 tarihleri arasında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı odasında gerçekleştirilen basketbol aday hakem kursu Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve aynı zamanda bölge sorumlusu MemduhÖget tarafından verilen üç günlük bir eğitimin ardından sona erdi.
Eğitimin ilk gününde İl Müdürlüğü toplantı odasında aday hakemlere teorik bilgiler verildi. Aday hakemlere federasyonun işleyişi, hakemlik kategorileri, hakem olabilme şartları, Oyun kuralları ve kullanılan malzemeler hakkında teorik bilgiler verilirken son gün ise aday hakemler uygulamalı eğitimin ardından sınava tabi tutuldu.
3 gün süren basketbol aday hakem kursuna 35 saha hakemi ve 25 masa hakemi olmak üzere toplam 60 kursiyer katıldı.
Karaman’da basketbol branşına yoğun ilgi olduğunu ve hakem ihtiyacını gidermek amacıyla hakem kursu açıldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Basketbol hakemlik kursumuza özellikle genç arkadaşlarımız ilgi gösterdi. 3 gün süren kursta başarılı olan hakem adaylarımız bundan sonra ilimizde yapılacak yerel basketbol müsabakalarımızda görev yapabilecekler” diye konuştu.