Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde okulların tatile girmesinin ardından faaliyete geçen il spor merkezleri minik kursiyerlerini ağırlamaya devam ediyor. Spor İl Müdürlüğü’nün açmış olduğu 20 farklı spor branşlarından biri olan basketbol kursları minik kursiyerlerin en fazla tercih edilen spor branşlarından biri haline geldi. Basketbol antrenörü Yasemin Karabağ nezaretinde verilen kurslar Hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 12.00-14.00 ile 14.00-16.00 arası iki seans halinde gerçekleştiriliyor.

Basketbola İlgi Çığ Gibi Büyüyor

Kazım Karabekir Spor Salonunda devam eden antrenmanlara ilginin çığ gibi büyüdüğünü belirten Karabağ,” İl Spor Merkezine gelen çocuklarımıza öncelikle spor kültürünü ve spor ahlakını kazandırmayı amaçlıyoruz. Çünkü ağaç yaş iken eğiliyor. Amacımız çocuklarımıza spor yaptırarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sporu yaşamlarının bir parçası haline getirmek, sağlıklı, kendine güvenen, zihnen ve bedenen Güçlü Türkiye İçin hizmet verecek sporcular yetiştirmek” diye konuştu.

Sporcularımızın ve Velilerimizin İçi Rahat

İl Spor Merkezine gelen sporcu velilerinin çocuklarının güvenli bir ortamda spor yaptıklarını görmeleri onları mutlu ettiğini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” İl Spor Merkezlerimize gelen sporcu velileri çocuklarının çalışmalarını ve gelişimlerini rahat bir şekilde takip edebiliyor. Bu sıcak ve samimi ortamda spor yapmaya gelen minik kursiyerler ise kurs olduğu günleri iple çekerek, başarılı olmak için büyük çaba harcıyorlar. Spor İl Müdürlüğü olarak güven duygusunu ve spor sevgisini çocuklarımıza aşılamamız aradaki bağı oldukça güçlü bir hale getiriyor” dedi.