ANKARA (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'nin 11. haftası, Ankara derbisine sahne olacak. 

Ligde başkenti temsil eden Rönesans TED Ankara Kolejliler ve Türk Telekom, 19 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te Mamak Belediyesi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. 

Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Hasan Özmeriç, AA muhabirine iki takımın da çok iyi kadrolara sahip olduğunu belirterek, "İki takım da aldığı galibiyet sayılarıyla doğru orantılı ekipler değil. Dolayısıyla hak ettiklerinden daha az galibiyet aldıklarını düşünüyorum" dedi.

Türk Telekom'un iki yeni oyuncuyu kadrosuna kattığını vurgulayan Özmeriç, "Marcus Haislip ve Aleksandar Rasic, geçmiş yıllarda Türkiye'de oynamış, çok kariyerli oyuncular. Rakibimiz, kadro derinliği açısından çok iyi bir konuma geldi. Bu maçın çok keyifli olacağını ve Ankaralı basketbolseverlerin de bu karşılaşmayı kaçırmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Özmeriç, puan durumunda takımların 1-2 galibiyet farkla sıralandığını vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Takımların almış olduğu galibiyet ve mağlubiyetler birbirine çok yakın olduğu için bir galibiyet farkla play-off'a girilebilir veya bir yenilgi farkla da ligden düşülebilir. Artık ligin oturduğunu ve çok fazla sürprizin yaşanacağını düşünmüyorum. Bizim sezon başında koyduğumuz play-off hedefimizden bir adım bile geri atmışlığımız yok. Bizim takım da oturdu ve artık kendimize daha fazla güveniyoruz. Play-off hedefimize ulaşacağımıza da inanıyorum."

 

- Türk Telekom cephesi 

 

Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter ise derbilerde sonucun hiçbir zaman kestirilemeyeceğini söyledi. 

Rönesans TED Ankara Kolejliler'in art arda iyi sonuçlar aldığını hatırlatan Sunter, "Sezon başında sakatlıklardan dolayı bazı şanssızlıklar yaşadık. Bir türlü tam kadro oynama şansı yakalayamadık" ifadelerini kullandı. 

Ankara derbilerinin her zaman önemli ve keyif veren maçlar olduğuna dikkati çeken Sunter, şunları kaydetti:

"Kadromuza iki yeni oyuncu dahil ettik. Onlardan gelip hemen büyük işler yapmalarını beklemiyoruz. Zamanla tecrübelerini ve kalitelerini sahaya yansıtacaklardır diye düşünüyorum. Derbiler, favorisi olmayan maçlardır. Sıralamada yukarı tırmanabilmemiz için seri galibiyetler almaya ihtiyacımız var. Geçen hafta sahamızda ilk galibiyetimizi aldık, bu hafta da sahadan yine galip ayrılmak için mücadele edeceğiz."