KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu sekizinci maçında Çek Cumhuriyeti'nin USK Prag takımını 77-75 mağlup etmelerine ilişkin, "İlk maçta onları deplasmanda yenmiştik, belki 'tesadüf' diye düşünenlere burada kazanarak tesadüf olmadığını gösterdik" dedi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında taraftarları önünde kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Güçlü bir takımla karşılaştıklarını ancak kazanmayı bildiklerini dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

"Bu sezon her zaman olduğu gibi yine evimizde biz kazandık. Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir ortam vardı. Oynadığımız takımın kim olduğunun farkındaydık. İlk maçta onları deplasmanda yenmiştik, belki 'tesadüf' diye düşünenlere burada kazanarak tesadüf olmadığını gösterdik. Grupta üst tarafla alt taraf arasındaki çizgiyi belirleyecek maçtı. Grupta ilk 4 içinde olmanın yanı sıra ilk 2 içinde yer alıp, saha avantajını elde etme açısından da önemli bir maçtı. Çok önemli bir galibiyete imza attık. Umarım iyi gidişatımız sürer."

 

- USK Prag  cephesi

 

USK Prag Başantrenörü Natalia Hejkova ise ilk yarıdaki kötü oyunlarının maçı kaybetmelerine neden olduğunu ifade etti.

Oyuna iyi başlayamadıklarını belirten Hejkova, "İkinci yarıda daha iyiydik. Son bölümde çok iyi tempoda oynadık. Kazanmak istiyorduk ama olmadı" diye konuştu.