İlimizde 21-23 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılan yıldız erkek basketbol müsabakalarında, Babaoğlu Koleji salondan şampiyon olarak ayrıldı. 


Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve çok çekişmeli maçlara sahne olan yıldız erkek basketbol maçlarında seyircisinin müthiş desteğini de arkasına alan Özel Babaoğlu Ortaokulu basketbol takımı, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’ nu 43-19 ve Özel Gevher Hatun Ortaokulu’nu da 39-32 yenerek  ilimizde şampiyon oldu.
Müsabakalarla ilgili açıklama yapan okul müdürü Mustafa Ün: “Basketbol takımımız her yıl olduğu gibi bu yıl da ipi göğüsleyen taraf oldu. Biz, kurum olarak akademik başarıda Türkiye’ nin zirvesindeki yerimizi korurken, aynı zamanda okulumuzda futbol, basketbol, voleybol, jimnastik ve satranç sporlarıyla da hem eğitim öğretimi destekliyor, hem ilimiz sporuna katkı sağlıyor, hem de bölge müsabakalarında Karaman’ı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Basketbolcularımızın Aydın’da, satranç sporcularımızın ise Antalya’ da ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Babaoğlu ailesi olarak öğrencilerimize ve ilimize spor alanında hizmet etmeye devam edeceğiz. Turnuvaya katılan diğer okullarımıza, takımımıza, takımımızı hazırlayan sayın Nejdet Ünlütürk’ e ve sayın Murat Ekiz’ e, öğretmenlerimize, öğrenci velilerimize, bugün takımımızı destekleyen seyircilerimize ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.