Konu ile ilgili açıklama yapan Karaman Belediye Spor Kulübü Başkanı Hacı Osman Ünüvar “Karaman’ın spor efsanelerinden olan Karaman Spor ile olan bağların kuvvetlenmesi için Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’ın, “sarı kırmızı renklerin kullanılmasında fayda var” dediği renkleri kullanmak için tüzük değişikliğine gittik. Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkanın talimatları gereği Karaman Spor ruhunu yeniden kazanmak için çalışıyoruz.  Karaman Belediye Spor TFF BAL Ligi 2015-2016 sezonunda sarı kırmızı renkleri kullanacak.

Bu kararımızın kulübümüze ve Karamanımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu sezon çok daha renkli geçecek. Sezon hazırlıklarımız 24 Temmuz 2015 Cuma günü Karaman’da başlayacak. Kendi sahamızda ve kendi seyircimiz önünde oynayacağımız ilk maçı sabırsızlıkla bekliyoruz. İlk maça kadar olan süreyi çok iyi değerlendirerek Eylül Ay'ının ilk haftalarında oynanmasını beklediğimiz Türkiye Kupası’na kadar takımımızı hazır edeceğiz. Kamp sonrası teknik heyetin raporuna göre gerekirse takıma takviyede yapabiliriz.” dedi.
Sarı Kırmızılı takımımız 24 Temmuz 2015 Cuma günü Teknik Direktör Nasuh Aköz yönetiminde bakım çalışmaları sona ermek üzere olan Karaman’da ki tesislerinde çalışmalarına başlayacak.