Bisiklet İl temsilcisi Barış Ünlü yaptığı yazılı açıklamada; Belediye Başkanı Sayın Kâmil Ugurlu’nun destek ve istekleri doğrultusunda 2012 sezonunda genç sporcuları bünyesine alan Karaman Belediye Spor’un ilerleyen yıllarda Karaman ilinde alt yapıdan gelen sporcuları bünyesine alarak daha da güçleneceğini belirtti.
2012 sezonunda yapılacak olan “Gençler Avrupa Şampiyonası”nın ön hazırlığı durumundaki Almanya Yarışlarının Karaman için ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Ünlü, şunları kaydetti:
“Karaman Belediye Spor Bisiklet takımı sporcularından Ferhat Sezer ve Emre Şahin Almanya Milli Takımı ile Milli Takımımızın Antalya ilinde 5 Martta başlayan ve 20 Mart’ta sona erecek olan ortak kampa katıldılar. Sporcularımız Almanya Milli Takımı ile kamp sonunda Almanya’ya geçerek orada yarışmalara katılacaklar. Çok büyük bir aksilik olmaz ise Belediye Spor bisiklet takımı sporcularımızdan en az bir tanesini Avrupa Şampiyonası’nda izleme fırsatı bulacağız. Bu hedef doğrultusunda yoğun çalışmalarımız devam etmektedir. Karaman Belediyesi’nin, Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu Bey ile bisiklet sporu adına attığı büyük ve önemli adım sayesinde ilimizde yetişen önemli sporcularımızın Karaman adına yarışmaları sağlanabilecektir. Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu’ya Karaman bisiklet camiası adına teşekkür ederim. Milli sporcumuz Ferhat Sezer ve Emre Şahin’e de milli takım kampında ve 2012 sezonunda başarılar dilerim.”