2012 sezonunda bisiklet branşını kuran Belediye Spor Kulübü, bu kısa sürede büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.
2012 sezonunda takım halinde Türkiye Şampiyonası’nda 2. olan takım, Balkan Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonasına iki sporcu göndererek çıtayı daha da yükseltti. Başarıya doymayan takım ve sporcuları şimdi de Emre Şahin ve Ferhat Sezer ile Dünya Şampiyonasına katılacak.

Karaman Belediye Spor Bisiklet Antrenörü ve Bisiklet İl Temsilcisi Barış Ünlü, sporcularımızın artık Dünya klasmanına isimlerini yazdırmayı başardıklarını belirterek: “Ülkemizi temsil etmek üzere Balkan Şampiyonası’na katılan altı sporcudan ikisini, Avrupa Şampiyonası’na katılan üç sporcudan birini milli takımlarımıza göndermeyi başaran Karaman Belediye Spor Bisiklet Takımımız, Emre Şahin ve Ferhat Sezer ile ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek. Yıllardır Avrupa ve Dünya genelindeki organizasyonlara katılamayan ülkemizin genç sporcularımız ile bu organizasyonlarda bulunması büyük başarı sayılmalıdır. Avrupa ve dünya genelinde ekolü bulunan ülkelerin sporcuları ile mücadele eden sporcularımız ilerleyen yıllarda daha büyük başarılara imza atacakları gibi, yeni spora başlayan sporcularımıza da güzel örnekler oluşturmaktadır. On yıl önce Karaman’dan Türkiye geneli yarışlara katılıp katılamayacağımız tartışılırken bugün, sporcularımız Avrupa ve Dünya klasmanına isimlerini yazdırmaya başlamışlardır.

Belediye Spor Bisiklet Takımımız ve Karaman ili bisiklet sporu olarak, hedeflerimiz Avrupa ve Dünya genelindeki yarışlarda dereceler getirmek olacaktır. Sistemli ve özverili çalışmalarımız bizi her zaman başarıya yakın tutacaktır. Dünya şampiyonasına katılacak olan sporcumuz Emre Şahin ve Ferhat Sezer’e başarılar diler, bize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu Beyefendi’ye, Belediye Spor Kulübü Başkanı Sayın Hacı Osman Ünüvar’a ve tüm Belediye Spor Kulübü ve Karaman Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.