Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Spor Kulüp Başkanı Hacı Osman Ünüvar: “2013 sezonunda Belediye Spor Bisiklet Takımımız; Mersin, Muğla ve Adana’da düzenlenen yarışlara katıldı. Bu yarışlar sırasında; Sivas, İzmir, Antalya, İstanbul, Gaziantep, Bursa, Adana gibi büyük illerin takımları puan alma başarısı gösterememişler, Kocaeli Brisa Spor, Konya Torku Şeker Spor ve Karaman Belediye Spor takımları ise puan alarak klasmanda yer almışlardır.

   Takımımızın bundan sonraki turnuvalara katılıp yarışları tamamlaması Türkiye 3.’sü olması için yeterli olacak. Hedefimiz, bundan sonraki yarışmalarda daha çok puan toplayarak önce 2.’liğe ve daha sonrada 1.’liğe yükselmek olacak. 2012 sezonunda takımımız 4. sırada iken, son yarışlarda Konya Torku Şeker Sporu ve Konya İl Özel İdare sporu geride bırakarak 2. olmuştu. 2013’de de bu başarıyı tekrarlayabileceğimize inanıyoruz. Antrenörümüz Barış Ünlü nezaretinde sporcularımız hazırlıklarını aralıksız sürdürmektedir. 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin ilinde yapılacak olan Akdeniz Oyunları’nda, Türk Milli Takımına bir veya iki sporcu verebileceğimizi düşünüyoruz. Bisiklet dalında bu konuma gelmemizde değerli Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu’nun büyük emekleri var. Çalışmalarında sporcularıma ve antrenörümüze başarılar diliyorum” dedi.
   Bisiklet İl Temsilcisi ve Belediye Spor Bisiklet Takımı Antrenörümüz Barış Ünlü de; Bu yıl Karaman’dan 3 takımın 6 kupa sloganı ile sezona başladığını söyleyerek: “Belediye Spor takımımız 3.’lüğü garantileyerek kupalardan bir tanesini kazanmış durumda. Bundan sonra Bayan bisiklet takımımızın Konya’da yapılacak yarışları ve usta erkek takımımızın İzmir ve Alanya’da yapılacak yarışları büyük önem taşıyor. Bu takımlarda beklediğimiz kupaları Karamanımıza getirecektir. Desteklerinden dolayı Karaman Belediye Başkanı Sayın Kamil Uğurlu’ya ve Kulüp Başkanımız Sayın Hacı Osman Ünüvar’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.