Bu sezon Karaman’ı BAL liginde temsil edecek olan Belediye Spor Kulübü 2. etap çalışmaları için Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesinde Mustafa Otel’de kampa girdi.

Sezon hazırlıklarının ilk etap kısmını ilimizde kendi tesislerinde başlayan Belediye Spor Kulübü 2. etap çalışmalarının hazırlık kampına Ürgüp’te başladı. Dokuz gün kamp yapacak olan Karaman Belediye Spor, kamp süresince beş hazırlık maçı oynayacak. Bu hazırlık maçların ilkini 1 Eylül Cumartesi günü Malatya 44 takımıyla oynayan kulübümüz maçtan 1-1’lik skorla ayrıldı. Pazar gününü yaptığı çift antrenmanla geçiren takım 3 Eylül Pazartesi günü Ankara BAL ligi temsilcisi Ostim Sporla oynadığı hazırlık maçını 2-0 kazandı.

Ürgüp’teki kampta antrenmanlar ve hazırlık maçlarına ağırlık veren Teknik Direktör Kazım Nas, Türkiye Kupasına kadar takımın hazır olacağını söyledi. Nas açıklamasında: “Ürgüp’te iki kamp olarak planladığımız kampımızda asıl amacımız; futbolcularımızın birbirine, sisteme ve lige uyumunu geliştirip oyun anlayışımızı yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız üç hazırlık maçıyla oyuncularımızı adapte etmektir. Oynadığımız BAL ligi temsilcileri Malatya 44 ve Ankara Ostim Spor maçlarında bütün oyuncularımıza iki ayrı takım halinde görev verdik. Oyun anlayışımızı bu maçlarda takımımıza adapte etmeye çalıştık. Görev alan bütün futbolcularımızı bu maçlarda görme fırsatı bulduk. Hem sonuç olarak hem de oyun anlamında verim aldık, eksiklerimiz gördük. Kampımız süresince üç hazırlık maçı daha yapacağız. Antrenmanlarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Hazırlık maçlarının geri kalan bölümlerinde takım iskeletimizi ve oyun sistemimizi oturtmaya çalışacağız. Bu maçlar sonunda ideal kadromuzun da ortaya çıkacağına ve kampımızın kulübümüze çok şeyler katacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Kamp çalışmalarının çok iyi geçtiğini söyleyen Belediye Spor Kulüp Yöneticisi ve kamp sorumlusu Abdurrahman Can’da yaptığı açıklamada: “2. etap çalışmaları için Ürgüp’teyiz. Kamp ortamımız ve takımımızın şu anki ortamı mükemmel. Burada herkes kenetlendi. Arkadaşlık üst seviyede. Takımımızın morali ve motivasyonu çok iyi. Teknik kadro, futbolcular ve idari kadro herkes görevini en iyi şekilde yapıyor. Futbolcu arkadaşlarımız çok iyi çalışıyorlar. Türkiye Kupası maçının tarihine kadar takımımız hazır hale gelecektir. Bu sezon Belediye Spor Kulübü futbol takımımız oynayacağı futbolla gönülleri fethedecektir. BAL ligi maçlarımızın başlayacağı tarihe kadar futbol takımımız her şeyiyle hazır hale gelecektir” dedi.