Beşiktaşlılar, yapımına devam edilen Vodafone Arena’da yılbaşı partisinde buluştu.

Organizasyonda açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Veli ve Mustafa’nın Beşiktaş’da kalmalarını istiyoruz. Birer teklifte bulunduk. Gitmek isteyen varsa da diyecek bir şey yok. Kaybedenin biz değil gidenin olacağını söylemek isterim" dedi.

Yapımına geçen yıl Aralık ayında başlanılan ve kaba inşaatı biten Vodafone Arena’da yönetim kurulu, iş ve sanat dünyasından birçok isim, futbolcular yeni yılı kutladı. Parti öncesi açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaşlılar sayesinde stadı yaptıklarını, 146 locadan 6 tane satılmayan loca kaldığını belirterek, bugün yaptıkları yeni yıl kutlamasında kalbi siyah-beyaz atanları toplamak istediklerini belirtti. Orman, “Bu stat Beşiktaşlıların stadı. Bu stada en büyük katkıyı sağlayanlar da yine Beşiktaşlılar. Yaklaşık 146 tane locamız var. 6 locamız kaldı satılmayan. Buraya güvenen Beşiktaşlıların ve kurumsal firmaların sayesinde oldu. Onlardan almış olduğumuz paralarla bu stadı yapıyoruz. Vodafone Arena artık şekillenmeye başladı. Burada da yeni yılı hep beraber kutlayalım istedik. Kalbi siyah beyaz atanları bir araya toplamaya çalıştık” şeklinde konuştu.

“ÇOK EMEK HARCIYORUZ”

Stadın yapımının arkasında çok büyük emek olduğunu belirten Orman, “Son Rizespor maçının maliyeti bize 250 bin TL civarında. Hasılatımız 10 bin TL. Son Başakşehir maçına 6 bin seyirci intikal etmiş. Stadınız ve stat geliriniz olmadan, her haftayı deplasmanda gibi oynarken, böyle bir süreçteyken, bir yandan da stat yapılırken, transferleri, takımı ve bütün kurumlarıyla finanse etmek çok zor bir süreç. Ama Allah’a hamd olsun. Bütün futbolcularımız, tüm basketbol, voleybol takımlarımız, bütün branşlarda Beşiktaş hiçbir şubeyi kapatmadan sürekli büyüyerek gidiyor. Çok emek harcıyoruz. İnşallah stadımızı da bitireceğiz” dedi.

“HER YERDE OYNARIZ”

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat’ın ‘Beşiktaş Tottenham ile Olimpiyat Stadı’nda oynadı. Bizim maçı da orada oynayabiliriz’ açıklamalarının sorulması üzerine Başkan Orman, “Biz her yerde oynarız. 110 yıllık dostluğu var Galatasaray camiasıyla. Her yerde de maç yapmıştır. Biz de yaparız. Beklenti şuydu; Galatasaray’ın yeni başkanının ilk söyleminde olduğun gibi, ‘Biz dost camialarız, Beşiktaş’a her zaman yardımcı olmaya çalışırız’ ifadelerinin tutarlı olarak devam etmesini dilerdim fakat o çizgide olmaması beni üzdü” ifadelerini kullandı.

“BEŞİKTAŞ, VELİ VE MUSTAFA’NIN BEŞİKTAŞ’DA KALMALARINI İSTİYORUZ”

Beşiktaş’da oynamanın ayrıcalık olduğunu belirten Orman, Beşiktaş’ın çok önemli bir kulüp olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Oyuncular da burada olmaktan mutluluk duyar. Buraya gelmek istemeyen oyuncuyu biz transfer etmeyiz. Paraya bakıp gelmeyi düşünen, kıyaslama kabul eden bir kulüp değildir Beşiktaş. Veli ve Mustafa’nın Beşiktaş’da kalmalarını istiyoruz. Birer teklifte bulunduk, değerlendirmelerini bekliyoruz. Kontrat yapmaya hazırız. Gitmek isteyen varsa da diyecek bir şey yok. Kaybedenin biz değil gidenin olacağını söylemek isterim. Beşiktaş’da top oynamak ayrıcalık ister. Bizim oyuncularımız da ayrıcalıklı oyunculardır.”