İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın son karşılaşmasında sahasında Eskişehirspor'u 3-1 mağlup ederek maç eksiğiyle lider Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan müsabakada 29. dakikada korner sonrası Atiba Hutchinson'ın kafa golüyle 1-0 öne geçen siyah-beyazlı ekip, 36. dakikada bu kez Mario Gomez'in kafa vuruşuyla skoru 2-0'a getirdi.

İlk yarısını 2-0 önde tamamladığı mücadelede Beşiktaş, 70. dakikada Gomez'le skoru 3-0'a taşırken, Eskişehirspor'dan Hadzic, 89. dakikada kaydettiği golle maçın skorunu ilan etti: 3-1

Ligde bir maçı eksik olan Beşiktaş, aldığı bu galibiyetle puanını 54'e yükseltti ve 56 puanla lider durumda bulunan Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü. Siyah-beyazlı ekip, 19. haftada ertelenen Trabzonspor mücadelesini 15 Mart Salı günü oynayacak.

Ligde üst üste üçüncü yenilgisini alan Eskişehirspor ise 17 puanla son sırada kaldı.


- Gomez rekora ortak oldu


Beşiktaş'ın Alman santrforu Mario Gomez, siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu rekoruna ortak oldu.

Eskişehirspor karşısında fileleri 2 kez havalandıran 30 yaşındaki futbolcu, ligdeki gol sayısını 18'e yükselterek, siyah-beyazlı ekibin bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcuları Pascal Nouma ve Demba Ba'nın rekorunu egale etti.

Beşiktaş'ın sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadığı ve 2-1 kazandığı Eskişehirspor maçında da takımının gollerine imza atan Gomez, siyah-kırmızılı ekibe bu sezon 2 maçta toplam 4 gol atmış oldu.

Gomez, ligdeki gol krallığı yarışında da ilk sırada bulunuyor.


- Hutchinson'ın bu sezonki ikinci golü


Beşiktaşlı futbolcu Atiba Hutchinson, bu sezonki ikinci golünü Eskişehirspor filelerine gönderdi.

Karşılaşmanın 29. dakikasında kaydettiği golle takımını maçta 1-0 öne geçiren isim olan Kanadalı futbolcu, bu sezonki ilk golünü de Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir'le oynanan ve 2-2 berabere biten müsabakada yine kafayla atmıştı.

Beşiktaş formasıyla ligdeki ilk sezonu olan 2013-2014'te bir gol kaydeden Atiba Hutchinson, 2014-2015'te ise iki kez fileleri havalandırmıştı.


- Beşiktaş ve Olcay direklere abone


Beşiktaş'ın Süper Lig'de yaptığı son 7 maçta 8 topu kale direklerinden döndü.

Eskişehirspor karşısında 16. dakikada Olcay Şahan'la bir topu üst direkten dönen siyah-beyazlı ekip, bu şanssızlığı ligde son 7 karşılaşmada 8. kez yaşadı.

Eskişehirspor müsabakasından önce ligin 22. haftasındaki Gençlerbirliği mücadelesinin yanı sıra Mersin İdmanyurdu'yla oynanan 18. hafta erteleme maçında da direği geçemeyen Olcay Şahan, bu şanssızlığı son 4 maçta 3. kez yaşamış oldu.


- Sakatlanan Quaresma oyundan çıktı


Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, Eskişehirspor maçında geçirdiği sakatlığın ardından oyundan çıktı.

Karşılaşmanın 52. dakikasında yarı alana yakın bir bölgede sakatlık geçiren 32 yaşındaki futbolcu, tedavisinin ardından oyundaki yerini Kerim Frei'a bıraktı.

Saha kenarına gelirken durumu ciddi gözükmeyen Quaresma'yı, teknik direktör Şenol Güneş de ortaya koyduğu performanstan dolayı tebrik etti.


- Tolgay Arslan ligde ilk kez forma giydi


Beşiktaşlı futbolcu Tolgay Arslan, Süper Lig'de bu sezon ilk kez forma giydi.

Karşılaşmanın 71. dakikasında taraftarların alkışları eşliğinde Jose Sosa'nın yerine oyuna dahil olan 25 yaşındaki futbolcu, ligde son olarak geride kalan sezon 29 Mayıs'ta Gençlerbirliği'yle oynanan 2-1 kazanılan maçta görev yapmıştı.

Sezon başında Almanya'da gerçekleştirilen hazırlık kampında ciddi bir sakatlık geçiren Tolgay Arslan, bu sezon ilk kez geride kalan hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'la yapılan mücadelede forma giymişti.


- "Süleyman Seba'nın askerleriyiz"


Beşiktaşlı taraftarlar, Eskişehirspor maçında onursal başkanları merhum Süleyman Seba lehine tezahüratlarda bulundu.

Taraftarlar, karşılaşma sırasında "Süleyman Seba'nın askerleriyiz" tezahüratını yaptı. Ayrıca, tribünde de Süleyman Seba'nın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "İnanın çocuklar" yazılı pankart yer aldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, geride kalan hafta içi düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe-Lokomotiv Moskova ve Fenerbahçe-Beşiktaş maçlarında tribünlerden Seba'ya edilen küfürler sebebiyle sarı-lacivertli kulübün buna tepki göstermesini istemişti.


- Şenol Güneş'e büyük sevgi gösterisi


Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma bitiminde teknik direktör Şenol Güneş'e sevgi gösterilerinde bulundu.

Karşılaşmanın son düdüğünün ardından soyunma odalarına yönelen Güneş lehine uzun süre tezahüratlar yapan taraftarlar, kaptan Tolga Zengin'den de tecrübeli teknik adamı sahaya getirmesini istedi.

Tribünlerin çağrısına kayıtsız kalmayan Tolga Zengin, yanına gittiği Güneş'le sahaya dönerken, tecrübeli teknik adam tribünlerin sevgi gösterisine alkışlarla karşılık verdi.


- Son 6 iç saha maçında 18 puan


Beşiktaş, Süper Lig'de iç sahada yaptığı son 6 maçta 18 puan topladı.

Ligin 13. haftasında Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenildikten sonra sahasında oynadığı müsabakalarda galibiyet serisi yakalayan siyah-beyazlı ekip, Galatasaray, Torku Konyaspor, Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu ve Gençlerbirliği'nin ardından Eskişehirspor'u da yenmeyi başardı.

Beşiktaş, bu sezon iç sahada oynadığı 13 karşılaşmada 10 galibiyet, bir beraberlik ve 2 yenilgiyle 31 puan topladı.


- İç sahada 4 maç sonra gol yedi


Beşiktaş, Süper Lig'de iç sahada 4 maç sonra gol yedi.

Ligde evinde oynadığı son 4 maçta Torku Konyaspor ve Gaziantepspor'u 4-0, Mersin İdmanyurdu ve Gençlerbirliği'ni de 1-0'lık skorlarla mağlup eden siyah-beyazlı ekip, Eskişehirspor karşısında iç sahada 4 maç sonra gol yemiş oldu.

Siyah-kırmızılı ekibin futbolcusu Anel Hadzic, 89. dakikada kaydettiği golle Beşiktaş'ın iç sahadaki gol yememe serisine son verdi.