İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Torku Konyaspor'u konuk eden Beşiktaş, ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 4-0 yenerek devre arasına lider girmeyi garantiledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, müsabakanın 50. dakikasında Oğuzhan Özyakup'la öne geçen siyah-beyazlı ekip, 64. dakikada Mario Gomez, 70. dakikada Gökhan Töre ve 80. dakikada da Kerim Frei'ın attığı gollerle sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla ligde üst üste dördüncü maçını kazanan ve 2015'e galibiyetle veda eden Beşiktaş, puanını 41'e yükselterek sezonun ilk yarısını lider bitirdi.

Siyah-beyazlı ekip, sıralamada en yakın takipçisi Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 4'e çıkarırken, üçüncü sıradaki Galatasaray'la aradaki puan farkı ise 11 oldu.  

Bu arada maçın bitiş düdüğünün ardından Beşiktaşlı futbolcular, galibiyet sevincini taraftarlarla paylaştı.

"Üçlü" diye tabir edilen tezahüratı Brezilyalı futbolcu Luiz Rhodolfo'ya yaptıran taraftarlar, siyah-beyazlı futbolculara uzun süre sevgi gösterilerinde bulundu. 

 

- 11 sezon sonra ilk yarıyı lider kapattı

 

Beşiktaş, Torku Konyaspor karşısında aldığı galibiyetle Süper Lig'de 11 sezon sonra ilk yarıyı lider tamamladı.

Ligde 17 haftalık periyot sonunda 41 puana ulaşan siyah-beyazlı ekip, maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde yer aldı ve sezonun ilk yarısını zirvede noktaladı.

Beşiktaş, ligde son olarak 2003-2004 sezonunun ilk yarısını 43 puanla lider bitirmişti.

 

- 41 puan, 41 gol

 

Beşiktaş, Süper Lig'in ilk yarısını 41 puanla zirvede tamamlarken, aynı zamanda 41 kez de rakiplerinin filelerini havalandırdı.

Siyah-beyazlılar, ligin en golcü takımı unvanını da sürdürdü. 

 

- Oğuzhan Özyakup ligdeki 5. golünü attı

 

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, Torku Konyaspor karşısında ligdeki 5. golünü attı.

Siyah-beyazlı futbolcu, karşılaşmanın 50. dakikasında kendisinin başlattığı atakta rakip fileleri havalandırmayı başardı ve takımını öne geçirdi.

Oğuzhan Özyakup, ligde daha önce de Gaziantepspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Medicana Sivasspor müsabakalarında birer gol kaydetmişti. 

 

- Gomez gollerine devam ediyor

 

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, gollerine Torku Konyaspor karşısında da devam etti.

Karşılaşmanın 64. dakikasında siyah-beyazlı ekibin ikinci golünü kaydeden 30 yaşındaki futbolcu, çıktığı son 5 karşılaşmada da rakip fileleri havalandırmayı başardı. 

Ligdeki gol sayısını 13'e yükselten Gomez, krallık yarışında da aynı sayıda golü bulunan Antalyasporlu Samuel Eto'o'yu yakaladı.

Bu arada Beşiktaş'ın üçüncü golünü kaydeden Gökhan Töre ile dördüncü golünü atan Kerim Frei, bu sezon ligde üçer gole ulaştı.

 

- İki takım da direklere takıldı

 

Beşiktaş-Torku Konyaspor maçında iki takımın da birer pozisyonunda direkler gole izin vermedi.

Konuk ekip, karşılaşmanın 14. dakikasında Bosna Hersekli futbolcu Riad Bajic'le gole çok yaklaşırken, bu pozisyonda meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti. 

Müsabakanın 55. dakikasında ise bu kez siyah-beyazlı ekip, Gomez'in kafa vuruşuyla ikinci gole yaklaştı. Ancak kaleci Serkan Kırıntılı'nın da müdahale ettiği top, direğe çarparak oyun alanına döndü.

 

- Üst üste 4. galibiyet

 

Beşiktaş, Torku Konyaspor karşısında Süper Lig'de üst üste 4. galibiyetini aldı.

Ligdeki 10 maçlık yenilmezlik serisini 13. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında kaybeden siyah-beyazlı ekip, bu maçtan sonra çıktığı 4 karşılaşmayı da kazandı.

Beşiktaş, söz konusu müsabakalarda Kayserispor ve Galatasaray'ı 2-1, Osmanlıspor'u 3-2 ve son olarak Torku Konyaspor'u 3-0 mağlup etti.

Ligde yaptığı son 15 maçın 12'sini kazanan siyah-beyazlı ekip, sezonun ilk yarısında iç sahada oynadığı 9 müsabakada ise 6 galibiyet, bir beraberlik ve 2 yenilgiyle 19 puan topladı.  

 

- Taraftarlardan hakem Çınar'a tepki

 

Beşiktaş taraftarları, maç boyunca karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar'a tepki gösterdi.

Hakem Çınar'ın 90 dakika boyunca verdiği kararlardan hoşnut olmayan siyah-beyazlı taraftarlar, ilk yarı sonunda "Hırsız Serkan" diye tempo tuttu.

Taraftarlar, arka arkaya gelen gollerden sonra da hakem Çınar'a karşı tepkilerini sürdürdü.