İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında yarın deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'de geçen hafta sahasında Akhisar Belediyespor'a mağlup olarak hem liderliği kaybeden hem de 10 maçlık yenilmemezlik serisi sona eren siyah-beyazlı takım, Kayserispor karşısından galibiyetle ayrılarak zirve mücadelesini sürdürmeyi hedefliyor.

Ligin ilk 13 haftasında oynadığı maçlardan 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş, lider Fenerbahçe'nin bir puan gerisinde, 29 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

 

- Oğuzhan ve Quaresma cezalı, Ersan sakat

 

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı olan Oğuzhan Özyakup ve Ricardo Quaresma ile sakatlığı bulunan Adem Ersan Gülüm, Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

Ligde geçen hafta Akhisar Belediyespor'la oynanan karşılaşmada bu sezon 4. kez sarı kart gören Oğuzhan ve Quaresma ile UEFA Avrupa Ligi'ndeki Skenderbeu müsabakasında sol uyluk arka adalesinden sakatlanan ve tedavisine devam edilen Ersan, Kayseri ekibiyle oynanacak maçta görev alamayacak.

Beşiktaş'ta sarı kart cezası nedeniyle Akhisar Belediyespor maçında oynayamayan Necip Uysal ise görev verilmesi durumunda Kayserispor maçında sahadaki yerini alacak.

 

- Beck ceza sınırında

 

Beşiktaş'ta Alman futbolcu Andreas Beck, Kayserispor maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Alman futbolcu, Kayseri temsilcisiyle oynanacak maçta sarı kart görmesi durumunda ligin 15. haftasında Galatasaray derbisinde görev yapamayacak.

 

- Deplasmanda maç kaybetmedi

 

Süper Lig'de yarın Kayserispor'a konuk olacak Beşiktaş, bu sezon deplasmanda hiç maç kaybetmedi.

Siyah-beyazlı takım, ligde bu sezon dış sahada oynadığı maçlardan 5 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılarak, hanesine 16 puan yazdırdı.

Deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 5-2, Gaziantepspor'u 4-0, Eskişehirspor'u 2-1, Antalyaspor'u 5-1 ve Bursaspor'u 1-0 yenen Beşiktaş, Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı.

Ligde bu sezon deplasman mağlubiyeti yaşamayan tek takım olan Beşiktaş, rakip sahalardaki 6 maçta 18 kez ağları havalandırmayı başardı.

 

- Muhtemel 11

 

Beşiktaş'ın, Kayserispor maçında şu muhtemel 11 ile sahaya çıkması bekleniyor:

Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Necip Uysal, Gökhan Töre, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.

 

- Kayserispor sahasında kazanamadı

 

Kayserispor, Süper Lig'de bu sezon sahasında oynadığı 6 karşılaşmada da galibiyet sevinci yaşayamadı.

Ligde evinde maç kazanamayan tek ekip olan Kayseri temsilcisi, seyircisi önünde çıktığı karşılaşmalardan 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrıldı.

Sahasındaki maçlarda Torku Konyaspor'la 1-1, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa ile 0-0 berabere kalan Kayserispor, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'ye 1-0'lık skorlarla yenildi.