İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında yarın Medicana Sivasspor'a konuk olacak.

Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 14.00'te başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Ligin son 2 haftasında 5 puan yitiren ve lider Galatasaray'ın 3 puan gerisine düşen siyah-beyazlı takım, rakibini yenerek kötü gidişi sonlandırmak amacında. Beşiktaş, galip gelerek, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin oynanacağı haftayı iyi değerlendirmeye çalışacak. 

Siyah-beyazlı ekip, topladığı 48 puanla, 51 puanlı lider Galatasaray'ın ardından ikinci sırada bulunuyor. Eski Beşiktaşlı Sergen Yalçın yönetiminde başarılı sonuçlara imza atan Medicana Sivasspor ise 24 puanla 12. sırada yer alıyor.

Beşiktaş, Medicana Sivasspor maçı hazırlıklarını bu sabah gerçekleştireceği idmanla tamamlayacak ve öğleden sonra uçakla Sivas'a gidecek.

Ligin ilk yarısında iki takım arasında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda oynanan karşılaşmayı siyah-beyazlılar 3-2 kazandı.

 

- 3 oyuncunun cezası bitti

 

Beşiktaş'ta sarı kart cezaları nedeniyle Balıkesirspor maçında forma giymeyen Oğuzhan Özyakup, Ramon Motta ve Necip Uysal, cezalarını tamamladı.

Bu 3 oyuncu, teknik direktör Slaven Bilic'in görev vermesi halinde yarınki karşılaşmada forma giyebilecek.

 

- 5 sakat, 1 cezalı 

 

Siyah-beyazlı ekipte yarınki maç öncesi 5 oyuncunun sakatlığı bulunuyor.

Alexander Milosevic, Tolga Zengin, Cenk Tosun, İsmail Köybaşı ve Tomas Sivok sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı çalışmalarına devam ediyor.  

"Kara Kartallar"da Balıkesirspor maçına kırmızı kart gören Pedro Franco, cezası nedeniyle Medicana Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

 

- 5 futbolcu ceza sınırında

 

Beşiktaş'ta yarınki maçta oynama olasılığı bulunan futbolculardan 5'i sarı kart sınırında yer alıyor.

Demba Ba, Gökhan Töre, Kerim Frei Koyunlu, Serdar Kurtuluş ve Veli Kavlak, sarı kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek ve 24. haftada Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile oynanacak maçta takımlarını yalnız bırakacak. Sakatlıkları bulunan Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı'nın da üçer sarı kartı bulunuyor.