Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş, Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup ederek liderliğe yükseldi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, zor bir maç beklediklerini belirterek, "Üç puanı aldığımız için memnunum. İlk yarıda bizim de rakibin de pozisyonları vardı. Ama üstün olan bizdik. Oyunun belirleyici anlarında golleri attık. İkinci yarı taktiksel olarak harika bir oyun ortaya koyduk. Rakip bir tane pozisyona girebildi. Bu akşam rahat bir galibiyet aldık" dedi.

"BU STADIN OYUNCULAR ÜZERİNDE POZİTİF ETKİSİ VAR"

Maçı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynamaları ile ilgili olarak ise Bilic, "Bu statta bir bütünlük var. Oyuncular üzerinde pozitif etkisi var. Oyuncularım beni sahada duyabiliyor. Olimpiyat Stadı büyük bir stat. Saha içinde oyuncular hem birbirlerinden hem bizden uzak kalıyorlar. Bu durum bizim için büyük bir darbe. Sürekli hareket ediyoruz ve dezavantaj yaşıyoruz. Benim fikrim stadımız yapılana kadar bütün maçlarımızı burada oynamalıyız. Burada oynamaktan memnun kalıyoruz. Kulüp gerekli çözümleri ürütmek için çalışıyor. Burada devam etmemek için hiçbir neden göremiyorum" yorumunda bulundu.

Basın mensuplarının Necip’in performansını sorması üzerine Bilic, "Necip Beşiktaş’ta doğmuş bir oyuncu. Bazı hatalar yaptığında medya ve taraftarlar ona adil davranmadı. Ancak kendisi hiçbir zaman şikayet etmiyor. Hangi mevkide görev verilirse şikayet etmeden oynuyor. Takımda nerede boşluk varsa onunla oraya doldurursunuz. Takdir edilmeyi hak ediyor" cevabını verdi.

KASIMPAŞA CEPHESİ

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, son vuruşları yapamadıklarını dile getirerek, "1-0’dan sonra net bir pozisyonumuz vardı. Yararlanamadık. İlk yarının son dakikasındaki ikinci golü yedikten sonra oyun kırıldı. Maç iyiydi. Eksikliklerimiz vardı" dedi.

Penaltı pozisyonun sorulması üzerine Arveladze, "Bu ligde penaltılar kolay çalınıyor. İlk penaltı verilmedi diye ikinci penaltı bu kadar kolay çalınmaz. Bu pozisyonda Sancak iki defa kafayla topu ortada bırakıyor. Bir penaltı pozisyonunda 5 tane oyuncu sarı kart gördü. Bu oyuncular ne yaptı da sarı kart gördüler merak ediyorum. Yine bizim futbolcular hata yapıyor. Ancak penaltılarda kolay veriliyor. Ben burada bazı hakemler için ’Bu hakem kolay penaltı veriyor, bu vermiyor, bu hakem sarı kart veriyor’ dendiğini bir türlü çözemedim. Ancak bir kural varsa o kurala göre yönetiliyor. Ben maçlarımız belli olduğu zaman ’maçın hakemi kim’ diye sormuyorum" yanıtında bulundu.