Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor’u 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısına konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, “Bu akşam oldukça zor bir maç olacağını biliyorduk. Burası gerçekten harika bir stat. Şimdiye kadar gördüğüm en iyi deplasman atmosferi vardı. Bizim taraftarlarımız bize çok iyi destek verdiler ama Konyaspor taraftarları takımları için harika bir atmosfer oluşturdu. İlk yarı Konyaspor bizden daha iyiydi. Onların saldırganlığıyla başa çıkmakta oldukça zorlandık. İkinci toplarda bizden daha çabuk davrandılar. Ama Gökhan Töre’nin bireysel yeteneğiyle attığı harika bir golle devreyi 1-0 önde kapattık. İkinci yarıda daha iyiydik. Çok iyi bir gol attık. 2-0’dan sonra iş kolay hale gelmese de üçüncü golü bulacağımız pozisyonlar vardı. Rakibin tehlike seviyesi giderek düşmeye başladı. Şaka gibi bir penaltı pozisyonu oldu. Ardından kırmızı kart geldi. 2-1’den sonra işler çok tehlikeli hale geldi. Baskı altında kaldık. Ama takım halinde iyi savunma yaptık. Çok önemli ve değerli bir galibiyet aldık” dedi.

Bursaspor deplasmanından sonra en çok zorlandıkları deplasman maçı oynadıklarını anlatan Bilic, “Çok sıkışık bir takvimimiz var. Tam bir Premier Lig ritmindeyiz. Türk oyuncuların çoğu bu duruma alışık değil. Akhisar maçında bunun işaretlerini gördük. Kadro seçeneğimiz konusunda çok seçeneğimiz olduğu söylenemez. Bu akşam rakibin hakkını teslim etmek lazım. Deyim yerindeyse çılgınlar gibi koştular. Çok zinde bazı oyuncular kullandılar. Üst üste aldıkları 5-0’lık mağlubiyetlerden sonra birçok değişiklik yaptılar. Koşullar ne olursa olsun daha iyi bir oyun bekliyorduk. İkinci yarıda daha iyi oynadık. Neyse ki devre arası artık yaklaşıyor. Bu yorgunluk ve düşüş normal olarak değerlendirilebilir. Önümüzde oynayacağımız çok önemli bir derbi maçımız var. Ondan sonra dinleneceğiz ve kampla birlikte çalışmalara tekrar başlayacağız” diye konuştu.

Atiba’nın oyundan atılmasıyla ilgili sorulan soru üzerine Bilic, “Atiba ile çok uzun bir konuşma yapacağız. Kesinlikle kabul edilemez bir durum. Bunu yapmamalıydı. Bu akşam takımı yüzüstü bıraktı ve ceza alacak. Tamamen gereksiz bir hareketti. Bir taraftan da anlayamadığım hakem orada neden ikinci sarı kartı gösterdi?” cevabını verdi.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligdeki son iki maçlarında kolay rastlanmayan bir durumla karşı karşıya geldiklerini söyleyerek, “5 maçlık periyotta gol yemeden 10 puan toplayan bir takım vardı. 2 maç arka arkaya 10 gol yiyen bir takım vardı. Bu gerçekten garip bir durum. Bir taraftan bir tarafa ruhsal anlamda bizi savuran bir oyun vardı sahada. Ligin en organize en hızlı atağa çıkan topun akışını en iyi yapan takımla karşı karşıya geldik. İleride geniş boşluk bulunca çok hızlı oynayabiliyorlar. Dolayısıyla sahanın merkezini kontrol altına almak zorundaydık. Maç başladığımız andan bitirdiğimiz ana kadar oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Ancak bu yetmiyor. Futbol adına bütün doğruları yaptığınız halde sonuç alamadık. Eşitlik içinde öne geçmek içinde yeteri kadar pozisyon vardı. Ancak olmayan şey Beşiktaş’ın bize uyguladığıydı. 3 topun 2’si kalemize geldiğinde bir anda Galatasaray maçındaki sendroma girer gibi olduk. Ama tekrar toparladık. Lehimize verilen penaltıyla kendimize gelerek ritmimizi bulduk. Ama bu bize yetmedi. Hiçbir takıma yenilmek ayıp değil. Sıkıntı olan hücrelerinizde var olanı vermemektir. Bugün takım bunu yaptı. O nedenle hem futbolcuları hem de Beşiktaş’ı kutluyorum” dedi.

Alınan sonuçların teknik direktörlerin orta ve uzun vadede planlarını hayata geçirmeleri için önemini vurgulayan Kocaman, “Esas olan bu sonuçların yardımcı olmasıdır. Orta ve uzun vadede orta grup takımı olma yolunda gideceğiz. Daha sonra yapabilirsek ligin ikinci yarısının ortalarında ve gelecek sezonda bugünkü oyuna yakın bir takım istiyoruz” şeklinde konuştu.

Torku Konyaspor’da iki tane takım olduğunu anlatan Aykut Kocaman, “Bizim takımımızda iki tane takım var gibi gözüküyor. Eğer puanlar toplamak istiyorsanız bunu yapabilirliğinizin olması lazım. Bunu geldiğimiz günden itibaren gösterdiler. 5 maçta 10 puan toplayabilmek kolay bir şey değil. Ama 2 maçta 10 gol yemek kolay bir şey. Bizim takımımızın içinde şuanda iki tane takım var. Zihinsel, fiziksel, ruhsal olarak bunları devre arasına tamir edeceğiz. Başka bir yolu yok” ifadelerini kullandı.

Basında yer alan transfer haberlerinin asılsız olduğunu ifade eden Aykut Kocaman, “İki tane takımımız var dedim. Bir tanesi Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarını oynayan takım. Diğeri ise Beşiktaş maçında oynayan takım. Hem Galatasaray hem Beşiktaş maçları transferde neler yapabiliri gösterecektir. Bu hafta içi yönetimle oturarak ufak dokunuşları konuşmamız gerekiyor. Şuanda herhangi bir arayışımız yok” açıklamasını yaptı.

Hafta içi kadro dışı kalan 5 oyuncuyla alakalı soru üzerin Kocaman, “2 maçta 10 gollük seriyi ne Konyaspor ne de ben futbol hayatımda gördüm. Futbolun gerçeklerini, doğrularını bütün arkadaşlara anlatacağız. Kafasında gerçekten futbol oynamayı düşünen, saha içinde bugün olduğu gibi yardımlaşmayı seven, oyunu bayrak yarışı olarak gören bir takım olmak istiyoruz. Buna açık olan herkese kapı açık. Kafasında başka planları olan için yapacak bir şey yok” cevabını verdi.