İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Medicana Sivasspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Bursaspor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin ligde son oynadığı ve deplasmanda 1-0 kazandığı Bursaspor karşılaşmasında ilk 11'de görev yapan, ancak Medicana Sivasspor maçının kadrosunda yer almayan Gökhan Töre'nin yerine Olcay Şahan'a forma verdi.

Kalede Tolga Zengin'i görevlendiren tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'yı, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'yı, sol kanatta ise Olcay Şahan'ı sahaya sürdü. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Siyah-beyazlılarda, Günay Güvenç, Necip Uysal, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Cenk Tosun, Kerim Frei ve Mustafa Pektemek ise yedek soyundu.

 

- Gökhan Töre maç kadrosunda yer almadı

 

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Medicana Sivasspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı.

Hafta içi gribal enfeksiyon nedeniyle üç gün takımla çalışamayan 23 yaşındaki futbolcu, son üç idmanda yer almasına karşın teknik direktör Şenol Güneş tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.  

Gökhan Töre, ligin geride kalan bölümünde 10 maçta forma giymiş, bir gol kaydetmişti.

 

- Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki 3. maç

 

Beşiktaş, bu sezon Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak üçüncü maçına çıktı. 

Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, sahasındaki son maçı da bu statta Kasımpaşa'ya karşı oynamış ve rakibiyle 3-3 berabere kalmıştı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda geçen sezondan bu yana toplam 5 iç saha maçına çıkan Beşiktaş, söz konusu mücadelelerde 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

 

- Tribünlerin büyük bölümü doldu

 

Beşiktaş-Medicana Sivasspor maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünlerinin büyük bölümü doldu. 

Başakşehir'deki statta oynadığı son Kasımpaşa karşılaşmasında dolu tribünler önünde mücadele eden ve milli maçlar sebebiyle lige de ara verilmesi nedeniyle 24 gün sonra İstanbul'da sahaya çıkan siyah-beyazlı ekibi, taraftarı Medicana Sivasspor karşısında da yalnız bırakmadı.

Kale arkalarındaki boşluklar dışında tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.

Bu arada karşılaşmayı az sayıda Medicana Sivasspor taraftarı da izledi.

 

- İki kulüp başkanı yan yana izledi

 

Beşiktaş ile Medicana Sivasspor arasındaki mücadeleyi iki kulüp başkanı yan yana izledi.

Karşılaşma öncesi protokol tribünündeki yerlerini alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, maçı birlikte takip etti.