Hem ligde hem de Avrupa’da oynadığı futbolla çıtayı yükselten Beşiktaş’ta, yarın oynanacak Asteras Tripolis maçına büyük önem veriliyor.

Beşiktaş kafilesi, UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Asteras Tripolis ile oynanacak maç için bugün sabah saatlerinde Yunanistan’a gitti. Siyah-beyazlılar C Grubu’nda topladığı 8 puanla gruptan çıkma adına büyük avantaj yakalamış durumda. Bu avantajı kullanacak olan Bilic ve öğrencilerine Tripolis deplasmanında alınacak 1 puan bir üst tur anlamına geliyor. Asteras Tripolis maçında yaşanılacak olan mağlubiyet durumunda ise Beşiktaş’ın bir üst tura çıkma şansı son maça kalacak. Siyah-beyazlı yönetimin de futbolculara Asteras maçında alınacak puan ya da puanlar için kesenin ağzını açtığı bildirildi. Yunanistan deplasmanında alınacak puan itibariyle Tottenham maçının öneminin kalmamasını isteyen Beşiktaşlı yöneticiler, takımla birlikte Tripolis’e tam kadro gitti.

SİSTEM KUSURSUZ İŞLİYOR

Beşiktaş’ta yaşanan sakatlıkların geçen hafta sonu oynanan Kasımpaşa maçına yansımaması, takımda cezalı futbolcuların olmasına rağmen sistemin kusursuz işleyişi, özellikle teknik direktör Slaven Bilic’i oldukça memnun etmişti. Siyah-beyazlılarda bir süredir sakat olan Sivok, Uğur Boral ve Tolga Zengin Yunanistan deplasmanına götürülmedi. Yarın oynanacak olan Asteras Tripolis maçında cezalı futbolcusu bulunmayan Hırvat teknik adam, Tolga Zengin’in yokluğunda bir süredir kaleyi koruyan Cenk’e yarın yine eldivenleri teslim edecek. Sakatlığı geçen İsmail Köybaşı ise Bilic’in forma şansı vermesi halinde yarın sahadaki yerini alabilecek durumda.

GOL YOLLARI AÇIK

Siyah-beyazlı takımın en sağlam bölgesi ise forvet hattı. Atiba-Veli önderliğinin Sosa, Gökhan Töre, Kerim Frei kalitesiyle birleşmesiyle birlikte Demba Ba’nın ileri uçta oynadığı çok yönlü futbol Beşiktaş’ın, Asteras maçında da en büyük kozu. Avrupa’da siyah-beyazlı takım adına attığı 7 golle adeta şov yapan Senegalli golcünün gözü rekorlarda.

DEFANS KURGUSU

UEFA Avrupa Ligi’nde yarın oynanacak olan Asteras Tripolis maçında Bilic’in nasıl bir defans kurgusu ile sahaya çıkacağı netleşmedi. Sivok’un sakat olması sebebiyle Yunanistan deplasmanına götürülmemesi Kasımpaşa maçında Necip’in Ersan ile başarılı oyunu ve Pedro Franco’nun da hazır durumda olması Bilic’i keyifli bir seçime yönlendiriyor. Özellikle sol bekte Motta’nın formsuzluğu konusunda rahatsız olan Hırvat teknik adamın, yine bu bölgede oynayan İsmail’in sakatlığının geçmesine rağmen Brezilyalı sol beki tercih etmesi bekleniyor.

BEŞİKTAŞ’IN İLK 11’İ

Siyah-beyazlı takımın UEFA Avrupa Ligi’nde yarın deplasmanda oynanacak olan Asteras Tripolis maçına, “Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Necip, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba, Kerim Frei, Sosa, Demba Ba” 11’i ile çıkması bekleniyor.

Beşiktaş’ın, Yunanistan temsilcisi Asteras Tripolis ile yarın deplasmanda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. maçını Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa yönetecek. Theodoros Kolokotronis Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 22.05’te başlayacak.