Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş, Konya’da oynadığı Trabzonspor maçından 3-0 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü.

Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaşlı savunma oyuncusu Pedro Franco, Trabzonspor’a karşı güzel bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, “Taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bizi çok iyi desteklediler. Onların desteğiyle beraber bu güzel geceyi yaşadık. Bugün bu galibiyeti kutlayıp yarından itibaren, Perşembe günü oynayacağımız Tottenham maçına hazırlanacağız. Bizim için çok önemli bir maç önümüzde. Grupta liderlik maçı bu maçı kazandığımız için mutluyum” dedi.

Şampiyonluk şansları hakkında yöneltilen soru üzerine Franco, “Maç maç düşünmek lazım. Önümüzdeki Tottenham maçını düşünüyoruz. Tabii ki hedefimiz performansımızı en yüksek seviyede tutmak. Bütün maçlarda aynı yüksek performansı göstermek ama bunun garantisini kimse veremez. Lig uzun bir maraton. Önümüzde ligle beraber kupa ve Avrupa maçları var. Tabi ki bunu şimdiden konuşmak çok zor” diye konuştu.

VELİ KAVLAK: "BEŞİKTAŞ CAMİASI İÇİN ÇOK GÜZEL BİR GÜNDÜ"

Siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak, inanılmaz bir gün yaşadıklarını anlatarak, “Çok mutluyuz. İnanılmaz bir taraftar vardı. Herkesi kutluyorum. Beşiktaş camiası için çok güzel bir gündü” şeklinde konuştu.

Takımı adına attığı ilk golü anlatan Veli Kavlak, “İlk önce bir arkadaşım boş mu diye baktım. İkisi de kapalıydı, oynama şansım yoktu. Sonra kaleye vurdum, vurduktan sonra da hissettim gol olacağını. Allah’a şükürler olsun çok güzel bir gol oldu” ifadelerini kullandı.

CENK TOSUN: "PEKTEMEK’İN YA BURNU YA ELMACIK KEMİĞİ KIRILDI"

Takımının üçüncü golünü kaydeden Cenk Tosun ise, Demba Ba ve Mustafa Pektemek’e geçmiş olsun dileyerek, “Mustafa Pektemek’in pozisyonunda kenarda otururken bile o sesi duydum. Ya burnu ya elmacık kemiği kırıldı. Ben de bilmiyorum. Takım arkadaşlarımı gerçekten kutlamak istiyorum. 90 dakika müthiş mücadele ettiler. Her şeyden önce taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bizi bu soğukta yalnız bırakmayan ve 90 dakika susmayan taraftarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü onların itici gücü bizim için çok önemli. Nitekim zaten 3 puan da geldi. Artık her 3 günde bir maçımız var. Her maçımızı 3 puanla bitirip kış tatilini güzel geçirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.