Kardemir Karabükspor’u 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdüren Beşiktaş’ın tecrübeli teknik direktörü Slaven Bilic, 3 puan ve iyi bir galibiyet aldıklarını, 80 dakika iyi performans gösterdiklerini söyledi.

İlk yarıda yeteri kadar rakip sahada katetmediklerini ve iyi organize olan rakibe karşı genelde kontrolü ellerinde tuttuklarını belirten Bilic, “Yeteri kadar şut atmadık. Son pasları doğru yapamadık. Özellikle ikinci yarıda çok çabuk oynadık. Doğru ve dikine oynadık, goller de geldi. Rakip oyundan düşmüştü. 3’e dörde gidebilirdik. Bazı pozisyonlar biz biraz şanssızdık. Rakip sol tarafımızda uzun paslarla sorun yarattı ve golü de buldu. Son 10 dakikadan memnun değilim. 3. golü atıp maçın fişini çekmeliydik. Bir taraftan da 2-0’lık bir skor Karabükspor gibi bir takım karşısında bize yeterli olmalı. Karabükspor’u küçümsemiyorum, saygım var. Ama büyük hedeflere oynayan bir takımsak, böyle bir skoru yakalamışken daha iyi savunma yapmalıydık. Rakibin bu kadar üzerimize gelmesine izin vermemeliydik. Nihayetinde her şeye rağmen çok önemli bir galibiyet aldık" dedi.

"SOSA İYİ BİR FORM YAKALADI"

Sosa’yı oyundan almasıyla ilgili soru üzerine Bilic, “Sosa iyi bir form yakaladı. Belki üst düzey 90 dakika oynayacak performansa ulaşmamış olabilir. Çok yoğun bir maç takvimi içindeyiz, çok seyahat ediyoruz. Hafta içinde psikolojik olarak çok yıpratıcı bir maç oynadık. Kenarda iyi oyuncularımız var. Oyuna giren Mustafa Pektemek ve Oğuzhan milli takım oyuncuları. Ve burada değilse, 2-0 öndeyken, son 20 dakikaya girilmişken onlara ne zaman şans vereceğiz. Onlar da bu rotasyonun, bu takımın önemli parçaları. Antrenmanlarda gayet iyi çalışıyorlar. Önde iyi oynayan oyuncular. Oyuna giren iki zinde oyuncu varken, bu kadar yüksek kaliteye sahipken bu değişikliği sorgulamak çok da mantıklı olmaz" diye konuştu.

Son bölümde takımın geriye çekilmesiyle ilgili sorulan soru üzerine de Bilic, son bölümde frene basmadıklarını belirterek, “2-0’dan sonra kontrol elimizdeydi. Ancak 3. golü bulamayınca baskı hissettik ve golü yedik. Deplasman maçlarından bu duruma düştüğümüzde rakip vites arttrıyor. Takım savunmasını daha iyi yapmamazı gerekiyor. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Hem takım savunmasını hem de bireysel olarak daha iyi savunma yapmamız lazım” dedi.

"CENK’E ŞAPKA ÇIKARIYORUM"

Kaleci Cenk’in sakatlığına rağmen takımı yalnız bırakmadığı hatırlatılan Bilic, “Bu tür fedakarlıklar olmaksızın şampiyon olamazsınız. Ama bu demek değil ki fedakarlık yapmak zirveyi, şampiyonluğu garanti eder. Sezon başından beri çok iyi bir ivme yakaladık. Çok iyi bir oyuncu grubu var. Rotasyon yapıyoruz. Rotasyon yaparken takım içindeki bütün oyuncular kendilerini çok önemli ve değerli hissedebiliyorlar. Sürekli oynamayan bazı oyuncuların bazı memnuniyetsizlikleri ve mutsuzlukları var. Bu anlaşılabilir bir şey. Cenk bu akşam fedakarlık yaptı. Çok da iyi bir maç çıkardı. Ona şapka çıkarıyorum. Sadece bu şampiyon olmamız için yetmez. Ama bu olmaksızın da şampiyon olmamız da imkansız" dedi.

Bilic, Trabzonspor maçını Konya’da oynayacaklarının hatırlatılması üzerine de, “Bana sorarsanız Konya’da oynamaktan çok mutlu değilim, çok şüpheliyim. İyi bir rakibe karşı tarafsız saha fonksiyonu ortaya çıkıyor. Öyle bir hal var ki tüm iç saha maçlarımız kupa finali gibi. Ama bu da bizi Avrupa kupasındaki maçlarına hazırlıyor. Orası için ön hazırlık olmuş oluyor" diye konuştu.