Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup oldukları maçın ardından, “Demba Ba’ya ikinci yarıda yapılan hareket hapis cezası gerektirir” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ve sarı-lacivertli takımın 2-0’lık galibiyetiyle sona eren karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

“HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK”

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maç sonu değerlendirmesinde, “Fenerbahçe ile zor bir maç oynayacağımızı biliyordum. Maçın başlaması ile birlikte ilk gerçekleştirdikleri atakla gol yedik. Maç gergin başladı. Bu golün şokunu uzun süre yaşadık. İlk 10-15 dakika golün şokunu atlatamadık. Daha sonra oyunu dengeledik. Rakip kontra ataklarla Emenike ile tehlikeli oldu. Pozisyonlar bulduk sonrasında. Volkan, bizim girdiğimiz pozisyonlarda başarılı kurtarışlar yaptı. Maçın genelinde oyunun içerisindeydik. Devrenin sonuna doğru hakem maçı öldürdü. Olcay’ın ikinci sarı kartı gereksizdi. 11’e 10 oynarken oyunu dengelemeye çalıştık. 1 kişi eksikle oyunu çevirmek zordu. Hayal kırıklığı yaşadık. Perşembe çok önemli bir maç oynayacağız. Bir an evvel bu maçın hazırlığına başlamamız gerek” diye konuştu.

“FUTBOL OYUNU İÇERİSİNDE SAHADA KÜFÜR OLABİLİR”

Slaven Bilic, “Şimdi içine girmek istemediğim bir durum var” diyerek, geçen hafta Gökhan Töre’nin oyundan atılması ve bugün maçta yaşanan kırmızı kartla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Bu maçı her şekilde kaybedebilirdik, belki kırmızı kart olmasa da kaybedebilirdik. Rakip oyuncular hakkında da konuşmak istemiyorum. Basit bir şekilde söylüyorum; ‘Olcay’ın ikinci sarı kartı mantıklı değildi, kırmızı kart da değildi.’ Gökhan Töre ile ilgili ise; futbol oyunu içerisinde sahada küfür olabilir. Bunu dert etmem. Küfrü savunmuyorum ama erkeklerin sporu bu. Futbol oyunu içerisinde sahada küfür olabilir. Benim anlamadığım taraf, benim oyuncum atılırken aynı kriter yüzünden rakip niye atılmıyor. Bu kriteri uygulama şekli çok önemli. Hakem hiçbir şey duymamışken geçen hafta Gökhan atıldı. Sarı kart konusunda da zaten şikayetçiyim. Demba Ba’ya ikinci yarıda kornerde yapılan hareket de hapis cezası gerektirir."

“BÜTÜN SORUMLULUĞU KENDİ ÜZERİME ALIYORUM”

Oyuncu seçimi konusunda sorulan bir soru üzerine Slaven Bilic, “Bugün Töre’yi kullanamadık. İki oyuncum yüzde yüz hazır değildi. Mesele sağ bek sorunu ise Atiba’yı orada kullanmak istemedik. Orada kullansam orta sahadaki yetersizlik sebebiyle aksama yaşayabilirdik. Maça farklı bir 11’le çıksak nasıl olurdu bilemiyorum ama bununla ilgili bütün sorumluluğu kendi üzerime alıyorum” yorumunu yaptı.

“BİR PANKART ASIP FEDERASYONU PROTESTO EDECEK DEĞİLİM”

“Beşiktaş beni teknik direktör olarak işe aldı” diyen Hırvat teknik adam, “Davranışımı değiştirerek ne yapabilirim. Bir pankart asıp federasyonu protesto edecek değilim. Burada, geçen sene Galatasaray maçında, ortada hiçbir sebep yokken bir davranışım yüzünden ceza aldım. Şimdi bunları tekrarlayıp yine ceza mı alayım” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 2-0 galip geldikleri Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bu galibiyeti başkanımızın doğum günü olması sebebiyle ona armağan ediyoruz” dedi.

“DAHA FARKLI KAZANABİLİRDİK”

Kartal, açıklamasının devamında, "Hep beraber bu hafta içerisinde maça iyi hazırlandık. Net pozisyonlar bulduk. Bunların haricinde 2-0 galip geldik. Daha farklı kazanabilirdik. Beşiktaş’a duran toplar haricinde pozisyon vermedik. Oyuncularım verdiğim taktiği harfiyen yeri getirdi. Çok güçlü bir rakibi yendik. Biz onlara karşı nasıl oynamalıyız, iyi çalıştık. Bu galibiyeti başkanımızın doğum günü olması sebebiyle ona armağan ediyoruz. Sadece 3 puan aldık. İlk yarının son derbisinde de Beşiktaş’ı evinde yendiğimiz için mutluyuz” açıklamasını yaptı.

Alper’in sakatlığının darbeye bağlı olduğunu ifade eden Kartal, “Emre’nin aynı yerden uzun zamandan beri yaşadığı bir sakatlık var. Sakatlık konusunda çok fazla da bir sıkıntımız yok” yorumunda bulundu.

“SOW VE EMENİKE’NİN GOL ATMALARINA ÇOK SEVİNDİM”

Emenike’nin performansının sorulması üzerine sarı-lacivertli teknik adam, “Futbolcunun ruhunu, kalbini bilirim. Emenike’ye her zaman güvenmişimdir. Ama ben bütün oyuncularıma aynı mesafedeyim. Her zaman oynayabileceklerini ve yedekte de kalabileceklerini söylüyorum. Sow ve Emenike’nin gol atmalarına çok sevindim. Bu sebeple üzerlerindeki baskıyı da attılar. Bundan sonra daha iyi olacaklarını düşünüyorum” dedi.

“HER ŞEY İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTTİ”

Fenerbahçe kariyerindeki ikinci derbisini kazandığını hatırlatan Kartal, “Galatasaray maçını da kazanabilirdik. O günde 1 oyuncumuz atıldı. 10 kişiyle de 1 gol atmayı başardık Galatasaray’a karşı. Ayrıca Trabzonspor maçında da üstün oynayan bizdik. Biz o maçta yeterli pozisyona girememiştik. Bu maçta da her şey istediğimiz gibi gitti. Beşiktaş’a pozisyon vermedik. Duran topların haricinde. Bizim net pozisyonlarımız vardı. Bunları benim oyuncularım sağladı. Bu 3 puanla birlikte oyuncularımın özgüveninin yerine geldiğini düşünüyorum” diye konuştu.

İsmail Kartal, Galatasaray ile oynayacakları maç öncesi sarı-kırmızılı kulübün başkanının açıklama yaptığını hatırlatarak, Aziz Yıldırım’ın hiç açıklama yapmadığı söyledi. Kartal, “Fikret Orman da Beşiktaş ile oynayacağımız maç öncesi açıklama yapmıştı” dedi.