Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Samanlı Latif Dörtçelik İlkokulu Spor Salonu törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni neslin yanlış yerlerde kötü alışkanlıklarla zaman kaybetmelerini istemediklerini belirterek, okullara yaptırdıkları spor salonlarının sadece ders saatlerinde değil, tam zamanlı kullanılan mekanlar haline gelmesini hedeflediklerini vurguladı.

Bursa’nın sporda da marka bir kent olması hedefiyle amatör spor kulüplerinin desteklenmesi, her mahalleye yürüme mesafede spor tesisi kazandırılması gibi yatırımların yanında eğitim kurumlarına da spor salonları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, eğitimdeki spor hamlesine Samanlı Latif Dörtçelik İlkokulunu da ekledi. Bölgedeki önemli bir eksiği giderecek olan Samanlı Latif Dörtçelik İlkokulu Spor Salonu törenle hizmete açıldı. Salonun açılış törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çocukluğunda futbol oynamak için Samanlı bölgesindeki sahalara geldiklerini hatırlatarak, o dönemde futbol oynadıkları sahaların bugün ortadan kalktığını yerlerine okullar veya başka binalar yapıldığını hatırlattı. Samanlı bölgesinde spor tesisine ihtiyaç olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Latif Dörtçelik İlkokuluna kazandırdıkları spor salonunun yanında bölgeye yeni bir spor tesisi kazandırmak için de çalışmalara başladıklarını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarımla Samanlı’da değişim ve dönüşümün başladığını dile getiren Başkan Altepe, “Bölge halkının en önemli beklentilerinden biri de derelerin temiz akmasıyla. Geçtiğimiz günlerde bu bölgedeki kanalizasyon hatlarını kolektörle arıtma sistemine dahil etti. 1 - 1,5 ay içinde bölgedeki fabrikaların atıkları da arıtma sistemine dahil edilecek. Altyapı, yol, kavşak gibi çalışmaların yanında bölgedeki tarım potansiyeli en iyi şekilde değerlendirecek yatırımlara da ağırlık veriyoruz. Gürsu Halini, ürün toplama, ambalajlama, paketleme ve ihracat merkezi haline getirme çalışmalarını başlattık. Samanlı bize her zaman desteğini verdi, biz de elimizden ne geliyorsa Samanlı’ya kazandırma gayreti içindeyiz” dedi. Başkan Altepe, hizmete açıkları spor salonunun sadece okul öğrencilerine değil tüm bölge halkına açık olduğunu vurgulayarak, yeni neslin yanlış yerlerde kötü alışkanlıklarla zaman kaybetmeyip, vakitlerinin büyük bölümünü sporla iç içe geçirmesini hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Vali Münir Karaloğlu ise hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Spor Bakanlığı ile çocukların ruhen, bedenen ve fikren daha donanımlı hale gelmesi için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, Bursa’nın en büyük şansının ise yerel yönetimler olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin spor salonlarının yanı sıra eskiyen okulların yenilenmesi, ihtiyaç olan bölgelere yeni okul yapılması, mevcut okulların eksikliklerinin giderilmesi gibi her konuda önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Karaloğlu, “Büyükşehir Belediyesi eğitim yatırımları anlamında bizim adeta elimiz, kolumuz oldu. Başkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bu şansı çok iyi kullanmak istiyoruz. Bu tesislerin sadece ders saatlerinde değil günün 24 saati kullanılması gerekiyor. Bu konuda bütün okul müdürlerimize talimat verdim. Bu salonların kapıları hiçbir zaman kapanmayacak. Çocuklarımız akşam annesini babasını alıp, buralarda basketbol, voleybol oynayabilecek. Hanımlarımız gelip step yapabilecek. Buralar mahallelerin sosyalleşme mekanları olacak” diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Belediyespor Kulübü’nde bir sporcularının para tekvandoda Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, genç nüfusa sahip olan Yıldırım’da önemli bir sporcu potansiyeli olduğunu ve bu potansiyeli değerlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Samanlı Latif Dörtçelik İlkokulu Müdürü Ali Fuat Bayram da okula kazandırılan spor salonu için Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Altepe, Vali Karaloğlu ve protokol üyeleri daha sonra basket atışı yaparak, salonu resmen kullanıma açmış oldu.