Gaziantep ilinde yapılan Gaziantep Şahinbey Kupası Yol bisikleti yarışmalarına büyük erkekler kategorisinde katılan sporcularımız ilk gün 148 kilometre yarıştılar. Konya Torku Şeker Spor, Kocaeli Brisa Spor, Konya Büyük Şehir Belediye Spor, Bursa Büyük Şehir Belediye Spor,  Sivas Gençlik Spor, Giresun Belediye Spor, Hacettepe Üniversitesi Spor, Gaziantep Gençlik spor gibi takımlar arasında 3. Sıraya yerleşen Karaman Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı ikinci gün yapılan 57 kilometrelik yarışlarda da konumunu koruyarak takım 3. lüğünü elde etti. Kocaeli Brisa takımı birinci olurken, Konya büyükşehir Bisiklet Takımı ikinciliği elde etti.

Kızılcahamam’da yapılan MTB yarışmalarında ise Karaman Performans Bisiklet Takımından Esra Kahraman 2. olarak büyük bir başarıya daha imza attı. Birinciliği SalomeMalaetzki, ikinciliği Karaman Performans Spor Kulübü sporcusu Esra Kahraman, üçüncülüğü ise Aysu Kırdal aldı.

Bisiklet İl temsilcisi ve bisiklet antrenörü Barış Ünlü,” 2015 Nisan ayının 19’u ile beraber her hafta sonu zorlu yarışlara katılacağız. Her yarıştan dereceler ile dönmek amacındayız. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bisiklette alınan başarıların tesadüf olmadığını belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Kulüp sporcuları Semra Yetiş, Sedef Özçelik ve Ferhat Köse Ankara Kızılcahamam’da yapılan ve olimpiyat için dünya geneli puan verecek yarışmalara katılarak elde etmiş oldukları 3.’lük ile ilimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Yine aynı tarihte diğer sporcularımız ise Gaziantep’te yapılan Türkiye geneli yol bisikleti yarışmalarına katılarak 2 olmuşlardır. Sporcularımız iki farklı ilde katıldıkları yarışmalarda elde ettikleri başarılar ile Karaman’ı en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Tüm sporcularımızı ve antrenörümüzü göstermiş oldukları performans ve başarılardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.