Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Atatürk Yol Koşusu’nda sporcular kıyasıya mücadele ederken bazı kız sporcular koşu sonrası baygınlık geçirdi.

Bodrum’da bulunan okullarda eğitim gören 13-17 yaş arası öğrencilerin katıldığı Atatürk Yol Koşusu’nda sporcular toplam 6 kategoride yarışırken özel sporcular kategorisinde de 10 engelli sporcu da kendi kategorilerinde yarıştı. Küçük kızlar -erkekler, yıldızlar kızlar - erkekler ve genç kızlar - erkekler kategorilerinde yapılan koşular İçmeler bölgesinden başladı ve Barış (İskele) Meydanı’nda son buldu. Birçok öğrenci koşuyu tamamladıktan sonra fenalık geçirerek bayıldı. Baygınlık geçiren bazı öğrencilere ise 112 ekipleri müdahale etti.

170 öğrencinin katıldığı Bodrum Atatürk Yol Koşusu’nda genç erkekler kategorisinde Muharrem Eski Yapan Ortaokulu’ndan Ünal Demiröz birinci olurken takım sıralamasında da Bodrum Mesleki Teknik Lisesi, genç kızlar kategorisinde Yalıkavak Hiper Anadolu Lisesi’nden Zehar Oğuz birinci olurken takım sıralamasında da Yalıkavak Hiper Anadolu Lisesi, yıldız erkekler kategorisinde Gümüşlük Kemal Durmaz Ortaokulu’ndan Selçuk Barlas birinci olurken takım sıralamasında da Amiral Turgutreis Ortaokulu, yıldız kızlar kategorisinde Amrial Turgutreis Orataokulu’ndan Türkü Kaman birinci olurken takım sıralamasında da Amiral Turgutreis Ortaokulu, küçük erkekler kategorisinde Amiral Turgutreis Ortaokulu’ndan Emre Bayraktar birinci olurken takım sıralamasında da Amiral Turgutreis Ortaokulu, küçük kızlar kategorisinde Amarila Turgutreis Ortaokulu’nda Rojda Çirmi birinci olurken takım sıralamasında da Amiral Turgutreis Ortaokulu zirvede yer aldı.

Yarışmaların sonunda yarışmada birinci olan sporcu ve takımlara Barış (İskele) Meydanı’nda düzenlenen ödül töreni ile madalya ve kupaları verildi.