Extreme Off-Road Racing Festivali, magazin startıyla Bodrum’da başladı. Yarışmaya Fethiye’den katılan 9 yaşındaki Baran Bulut Kocaman büyük ilgi gördü.

Çanakkale şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan festival açılışına, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ile Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri katıldı.

Bodrum Halikarnas Motor Sporları Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Bodrum Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle, özel firma ve kuruluşların ana sponsorluğunda gerçekleştirilen festival öncesinde sporcular, Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanarak kayıt işlemlerini tamamladılar.

Magazin startı öncesinde Bodrum Belediye Meydanı’nda Çanakkale şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 28 ilden 126 araç ve 200’ün üzerinde yarışmacının katıldığı festivalin ilk gününde sıralama turları gerçekleştirildi.

Kısa bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, “Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren kulübümüzün değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

Bodrum’da festival havası

Kızılağaç Parkur alanında buluşan yarışçılar sıralama turları öncesinde brifing aldı. Yarışçılar daha sonra sırayla parkur alanında tur attı. Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, Bodrum’a bir festival kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Mart ayında Bodrum’da böyle bir etkinlik olması çok güzel. Etkinliği Bodrum Halikarnas Motor Sporları Kulübü olarak TR-Extreme adında bir grupla beraber yapıyoruz. Ekstrem sporlarda kullanılan bütün araçlar bugün burada. Motosiklet, ATV, UTV, Jeep ve bisikletler bu hafta Bodrum’da yarışacak. Off-Road Fesitvali’ni Bodrum’a kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Şefkatlioğlu, Bodrum Off-Road Festivali’ne toplam 126 araç ve 200’ün üzerinde sporcunun katıldığını belirtti.

9 yaşındaki Baran Bulut Kocaman yoğun ilgi gördü

Bodrum’daki Off-Road Racing Festivali’nin en küçük yarışmacısı Fethiye’den gelen 9 yaşındaki Baran Bulut Kocaman, magazin startında büyük ilgi gördü. Bir yıldır motor yarışlarına katıldığını ve bazı yarışlarda derece aldığını söyleyen minik yarışçı, “En küçük yarışçı olmak biraz zor ama alışıyorum. Bodrum’da böyle bir festival düzenlendiği için çok mutluyum. Hedefim Bulgaristan’da yarışmak” diye konuştu.

Bodrum Off-Road Racing Festivali 26 Mart Pazar günü saat 09.00’da yarışlarla devam edecek. Yarışlar kapsamında Yıldız Çocuklar Kupası, Kadınlar Kupası, ATV-UTV Kupası, Veteran, Usta, Gençler Kupası, ATV-UTV, Hobi, Prestij kategorilerinde gerçekleştirilecek.