Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Boks Antrenörü ve Milli Sporcu Bahram Muzaffer ile 2016 Rio Olimpiyatları’na hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyespor Boks Branşı Koordinatörü Kazım Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından kendilerine her türlü imkanın sağlandığını, 2016 yılında Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olimpiyatlara katılmak için kararlı olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyespor Boks Koordinatörü Kazım Aydın ve Milli Sporcu Bahram Muzaffer, gerçekleştirdikleri çalışmalar ve 2016 Rio Olimpiyatları hakkında düşüncelerini aktardı.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Boks Branşı Koordinatörü Kazım Aydın, 1969 yılında başladığı spor hayatında geçmişte yaşadıkları sıkıntılara değindi. Bursa’nın tüm eksikliklerine rağmen sporcu yetiştirdiğini ve boksta Türkiye ile dünyaya önemli isimler kazandırdığını ifade eden Aydın, Milli Sporcu Bahram Muzaffer’in de bunlardan biri olduğunu kaydetti. Türkiye’nin yıllardan beri en büyük eksikliğinin sporcu yetiştirecek mekan bulamaması olduğunu vurgulayan Aydın, “Bizler yıllarca Bursa’da antrenman yapmak için tesis bulamadık. Yer bulduğumuzda, orada kick boks sporcusu da oluyordu. Sonuçta, iki farklı branşta hazırlanan sporcuların performansı düşüyordu. Bizler bodrum katta, üstü mazgalla kaplı açık mekanlarda yağış soğuk demeden spor yaptık, sporcu yetiştirdik. Dünyaca ünlü sporcumuz, kulübümüzün hem sporcusu hem de antrenörü Bahram Muzaffer de orada yetişti” dedi.

Koordinatör Aydın, boks ve diğer alanlarda seyreden kötü gidişin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe döneminde tarihe karıştığını ifade etti. Boksta yaşadıkları sıkıntıları Başkan Altepe’ye ilettiklerini ve taleplerinin hemen onaylandığını belirten Aydın, “Şu anda kullandığımız boks salonu da bunlardan bir tanesi. Kendisi de sporcu geçmişi olan, gönül ve spor adamı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, boks sporu için mekan problemini ilettiğimizde sağolsun bizleri kırmadı ve talebimizi hemen onayladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen boks salonunu modernize ederek, kullanmamız için bizlere tahsis etti. Şu andaki salonumuzda her şey var. Antrenman ringlerimiz var, çalışma ekipmanlarımız eksiksiz. Hiçbir problemimiz yok” diye konuştu.

Koordinatör Kazım Aydın, Başkan Altepe’nin spora ve sporcuya olan hassasiyetini Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’a da aktardıklarını, Bakan Kılıç’ın Bursa ziyaretinde yapılanları tetkik ederek kendilerini onayladığını ifade etti. Ankara’da Türkiye’nin her bir yerinden güreş, boks ve tekvando şampiyonlarının Bakan Kılıç tarafından bir araya toplandığını ve bu toplantıda Bursa’da spora ve sporcuya yapılan yatırımları katılımcılara anlattıklarını belirten Aydın, “Bizler orada sayın bakanımıza, ‘Bursa olarak Büyükşehir olarak icraat yapıyoruz. Şu anda spor tesisleri anlamında başkanımız kendisiyle yarışıyor. Gelip görmenizi istiyoruz’ dedik. Sayın bakanımız Bursa’ya geldiğinde bizleri gördü, tanıdı ve yapılanlara tam puan verdi” şeklinde konuştu.

Artık sıranın kendilerinde olduğunu, sağlanan imkanlarla olimpiyatlara sporcu yetiştirmek için var güçleriyle çalışacaklarını anlatan Aydın, “Artık bizler de görevimizi icra ederek; ahlaklı, edepli, karakterli, vatanımıza ve milletimize yararlı, uluslara arası müsabakalarda, olimpiyatlarda istiklal marşımızı okutacak, en iyinin bile imrendiği sporcular yetiştirmek zorundayız. Arkadaşlarımız önemli sporcularımızdan ve şu anda tecrübelerini yeni nesillere aktarmak için burada emek harcayan Şener Seyrek ile Bahram Muzaffer titizlikle çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyespor Boks Branşı Koordinatörü Kazım Aydın, 2016 Rio Olimpiyatları’na gideceklerini ve bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a söz verdiklerini söyledi. Kulübün Boks Antrenörü ve Milli Sporcu Bahram Muzaffer’le çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirten Aydın, “Olimpiyatlara katılmak artık çok zor fakat tecrübemiz var. İnşallah, kendi kıtamızda ilk 4’e girecek, uluslararası alacağımız derece, olimpiyat elemelerinde göstereceğimiz başarıyla hedefimize ulaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza mahcup olmamamız gerekiyor. Bunu başaracak inancımız ve imkanımız var” açıklamasında bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyespor ile boks sporuna tekrar dönüş yapan Milli Sporcu Bahram Muzaffer ise, 2012 Londra Olimpiyatları’ndan sonra spora ara verdiğini, Büyükşehir Belediyespor branşlarına boksu da ekleyince tekrar hem sporcu hem de antrenör olarak spora başladığını anlattı. Uluslararası müsabakalara çıkmanın zor olduğunu, olimpiyatlarda ringde olmanın inanılmaz heyecan verdiğini söyleyen Muzaffer, 2008 yılında Pekin ve 2012 Londra olimpiyatlarında yaşadığı başarısızlıkları 2016 yılındaki Rio Olimpiyatları’nda telafi etme kararlılığında olduğunu belirtti. Bahram, olimpiyatlardaki tecrübelerini ve hedefini tecrübelerini şu sözlerle aktardı;

“İlk olarak 2008 yılında Pekin Olimpiyatları’na gittiğimde rüya gibiydi. Dünyanın en iyi sporcuları orada ve sen de onlardan bir tanesisin. Çok farklı bir heyecandı ve yine nasip oldu 2012 Londra Olimpiyatları’na da gittik. Orada da 2008’deki gibi istediğim olmadı. İnşallah 2016’da finale ulaşacağım. Öncelikli hedefim Türkiye Şampiyonu olmak, ardından Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalyalar almak. En sonunda olimpiyatlara katılıp Bursa Büyükşehir Belediyespor’u ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek”